Τα θανάσιμα αμαρτήματα που ταιριάζουν γάντι σε κάθε ζώδιο

21 Νοε 2022 - 19:11 | Ζώδια
Τα θανάσιμα αμαρτήματα που ταιριάζουν γάντι σε κάθε ζώδιο

Οι περισσότεροι από εμάς, θα θέλαμε να φορέσουμε τα «φωτοστέφανά» μας και να πούμε ότι δεν φταίμε για τις αμαρτίες μας: τότε, όμως, θα λέγαμε ψέματα και θα αμαρτάναμε διπλά! Αλαζονεία, ζηλοφθονία, οργή, οκνηρία, απληστία, λαιμαργία και λαγνεία, είναι τα θανάσιμα αμαρτήματα που ταιριάζουν «γάντι» σε κάθε ζώδιο.

Προτού αρχίσουμε να αισθανόμαστε αμαρτωλοί, μην ξεχνάμε ότι όλοι έχουμε αστρολογική ταυτότητα, άρα και θανάσιμο αμάρτημα – απλώς κάποιοι τα έχουμε σε μεγαλύτερο και άλλοι σε μικρότερο βαθμό!

Κριός: Αλαζονεία & Οργή
Κριός…με μία λέξη: ανταγωνισμός! Η αλαζονεία βρίσκεται αδιαμφισβήτητα στην κορυφή των αμαρτημάτων για έναν Κριό, η οργή, όμως, μπορεί να τον παρασύρει, εξίσου εύκολα. Το ηγετικό πνεύμα και η ιδιοσυγκρασία του Κριού, θα μπορούσαν να τον κάνουν τον βασιλιά της ανυπομονησίας και της επιμονής, και σύμφωνα με τον αστρολογικό οδηγό, φημολογείται ότι έχει πάντα δίκιο!

Ταύρος: Λαιμαργία & Οκνηρία
O Ταύρος συχνά συνδέεται με τη λαιμαργία, καθιστώντας τη ως το θανάσιμο αμάρτημά του. Πολύ υλιστές και κτητικοί, οι Ταύροι αναζητούν πλούτο και δύναμη σε όλες τις μορφές, καθώς και ποιότητα και ποσότητα. Αυτή η ανάγκη τους για περισσότερα, τους κάνει να θέλουν να κρατήσουν αυτό που έχουν για να συνεχίσουν να ικανοποιούν αυτή τη λαχτάρα, χάνοντας τον αυτοέλεγχο!

Ωστόσο, υποκύπτουν και στο θανάσιμο αμάρτημα της οκνηρίας, καθώς, επειδή μπορεί να είναι υπερβολικά επιεικής και να μην θέλουν να καταβάλουν προσπάθεια, βάζουν τους άλλους να το κάνουν για αυτούς.

Δίδυμος: Λαγνεία
Όσον αφορά στους Διδύμους, η «αχίλλειος πτέρνα» τους είναι η λαγνεία, με τρόπο που θέλουν πάντα να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Όταν φαίνεται ότι μια κατάσταση δεν θα είναι με το μέρος τους, συχνά θα την εγκαταλείψουν, είτε πρόκειται για φιλία είτε σχέση ή ακόμα και καριέρα, χωρίς να σκέφτονται τα συντρίμμια που ενδεχομένως αφήσουν πίσω τους.

Επίσης, με μια τρομερή αυτοπεποίθηση για τη γοητεία και τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες, θέλουν να νιώθουν ότι είναι σημαντικοί, πράγμα που σημαίνει ότι η αλαζονεία θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη θανάσιμο αμάρτημά τους.

Καρκίνος: Οκνηρία & Ζηλοφθονία
Η οκνηρία θεωρείται το θανάσιμο αμάρτημα του Καρκίνου. Γενικά, δεν έχουν φιλοδοξίες ή στόχους για το μέλλον, επειδή είναι ικανοποιημένοι και απορροφημένοι με αυτά που έχουν στο παρόν. Παρά το γεγονός ότι είναι αποφασιστικοί, συνήθως θα προσπεράσουν τις συγκρούσεις ή τις αντιπαραθέσεις και θα προσπαθήσουν να βρουν έναν τρόπο να τις ξεπεράσουν, ώστε να αποφύγουν να «πολεμήσουν» για αυτό που θέλουν ή σκέφτονται.

Η ζηλοφθονία είναι, επίσης, άλλο ένα θανάσιμο αμάρτημά του, δεδομένου ότι όταν βρεθεί αντιμέτωπος με δύσκολες καταστάσεις, ένας Καρκίνος μπορεί να γίνει ανασφαλής σε σημείο που θα πει ψέματα και θα είναι ανέντιμος, επειδή απλά δεν θέλει να χάσει τη φιλία ή την αγάπη κάποιου άλλου.

Λέων: Αλαζονεία & Οκνηρία
Οι Λέοντες είναι γνωστό, ότι έχουν την ικανότητα να διατηρούν μια ισχυρή, αποφασιστική δύναμη και υψηλή θέση, όπου κι αν πάνε. Συνήθως, αγαπούν πολύ τα δικά τους επιτεύγματα, την κατάσταση και την κυρίαρχη προσωπικότητά τους, και για αυτό μπορούμε να πούμε με σιγουριά, ότι η αλαζονεία είναι το θανάσιμο αμάρτημα ενός Λέοντα.

Ωστόσο, αυτή η αλαζονική συμπεριφορά, ακολουθείται από την οκνηρία, καθώς ο εγωισμός και η αυτοπεποίθησή τους διευκολύνουν τη δουλειά τους, χωρίς, έτσι, να καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια.

Παρθένος: Λαιμαργία & Οργή
Ο προσεκτικός και τελειομανής Παρθένος, κρατά συχνά την προσοχή του στην υγεία του εαυτού του και των άλλων, σε σημείο που μπορεί να αναπτύξει μια εμμονική συμπεριφορά. Αυτή η εμμονική συμπεριφορά καθιστά τη λαιμαργία ως το θανάσιμο αμάρτημα του Παρθένου.

Οι Παρθένοι είναι, επίσης, γνωστό ότι επικρίνουν τους πάντες, και κυρίως τους εαυτούς τους, ενώ έχουν αυστηρή γνώμη για όσους δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Αυτή η τάση για κριτική, και η ατρόμητη γνώμη που έχουν για τα πάντα, είναι μια μορφή του θανάσιμου αμαρτήματος της οργής.

Ζυγός: Οκνηρία & Λαγνεία
Το θανάσιμο αμάρτημα που περιγράφει καλύτερα έναν Ζυγό είναι η οκνηρία, λόγω της αδυναμίας του να λάβει αποφάσεις έγκαιρα. Είτε επρόκειτο για μια σοβαρή κατάσταση, είτε για κάτι τόσο απλό όσο σε ποιο εστιατόριο θα πάει να φάει, ένας Ζυγός θα δυσκολευτεί να επιλέξει.

Όταν βρεθεί αντιμέτωπος με τέτοιες καταστάσεις, είτε θα χρειαστεί πολύς χρόνος μέχρι να ληφθεί μια απόφαση, ή θα αφήσει την κατάσταση ως έχει, κάτι που συχνά εκλαμβάνεται ως τεμπελιά. Το θανάσιμο αμάρτημα της λαγνείας, ταιριάζει γάντι στον Ζυγό, λόγω της επιθυμίας του για όμορφα πράγματα και, ιδιαίτερα, για συνεργασία.

Σκορπιός: Οργή & Απληστία
Δεν πρέπει ποτέ κανείς να «σταυρώσει» έναν Σκορπιό, γιατί το θανάσιμο αμάρτημά του είναι η οργή. Όταν ένας Σκορπιός ταράζεται και νευριάζει, δεν θα το ξεχάσει ποτέ και θα δημιουργήσει… βεντέτα! Αν και μπορεί να μην φαίνεται, η απληστία είναι ακόμη ένα αμάρτημα που αντιπροσωπεύει τον Σκορπιό, καθώς είναι «πεινασμένος» για δύναμη και έλεγχο.

Για να ικανοποιήσουν τις εγωιστικές τους επιθυμίες, οι Σκορπιοί συνήθως χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους, για να ωφεληθούν οι ίδιοι και να εκμεταλλευτούν τους άλλους.

Τοξότης: Απληστία
Το μόνο που θέλει ένας Τοξότης είναι να βιώσει νέα πράγματα, να γνωρίσει νέους ανθρώπους και να μάθει τα πάντα. Παράλληλα, δε δίνει αυτό που παίρνει, και συχνά δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτό που έχει, με αποτέλεσμα η απληστία να είναι το θανάσιμο αμάρτημα για έναν Τοξότη.

Αιγόκερως: Αλαζονεία
Η αλαζονεία φημίζεται ότι είναι το θανάσιμο αμάρτημα των Αιγόκερων, καθώς επειδή έχουν επίγνωση και εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους, δεν χρειάζονται απαραίτητα τη βοήθεια ή την εμπιστοσύνη των άλλων. Προσπαθούν, επίσης, να φτάσουν στην κορυφή μέσω της αυτοπειθαρχίας και της υπευθυνότητάς τους, και πιστεύουν ότι μπορούν να διδάξουν στους άλλους αυτό που οι ίδιοι ήδη ξέρουν, ενώ πάντα θα πιστεύουν ότι έχουν δίκιο.

Υδροχόος: Ζηλοφθονία
Λόγω της απόμακρης συμπεριφοράς τους, οι Υδροχόοι μπορούν να θεωρηθούν ως ένα από τα πιο παρεξηγημένα ζώδια. Αυτό θα κάνει την ζηλοφθονία το θανάσιμο αμάρτημα για έναν Υδροχόο, επειδή αμφισβητεί την ίδια του την ύπαρξη. Αναζητά μονίμως την επιβεβαίωση και την αίσθηση ότι είναι σημαντικός, χρήσιμος και αποδεκτός από τους άλλους!

Ιχθύς: Οκνηρία
Οι συναισθηματικά έξυπνοι Ιχθύς ανησυχούν συνεχώς! Προσπαθούν να ξεφύγουν από τη σκληρή αλήθεια και την αφηρημάδα. Αυτό, καθιστά την οκνηρία, ως το θανάσιμο αμάρτημα για τους Ιχθύες: μεγάλοι ονειροπόλοι και οραματιστές, αλλά ανίκανοι να εκπληρώσουν τα σχέδια τους!

Πηγές: zodiacsociety.tumblr.com, www.soulvibe.com