Πόσο συναισθηματικά έξυπνος είσαι ανάλογα το ζώδιο σου;

21 Οκτ. 2022 - 11:06 | Ζώδια
Πόσο συναισθηματικά έξυπνος είσαι ανάλογα το ζώδιο σου;

Οι περισσότεροι όταν ακούμε τη λέξη νοημοσύνη, έχουμε στο μυαλό μας τη διανοητική νοημοσύνη (IQ). Όμως, σε αντίθεση με την διανοητική, χρησιμοποιείται και ο όρος συναισθηματική νοημοσύνη, ή αλλιώς EQ.

Το IQ σχετίζεται με την ικανότητα να λύνουμε προβλήματα, με βάση τα δεδομένα και τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει, ή που μας έχουν δοθεί. Από την άλλη, το EQ σχετίζεται με τον αποτελεσματικό χειρισμό συναισθηματικών καταστάσεων στην ζωή μας καθώς και με την αλληλεπίδραση μας με τους άλλους στις διαπροσωπικές μας σχέσεις.


Η αξία της συναισθηματικής νοημοσύνης
Το να διακατέχεται κανείς από συναισθηματική νοημοσύνη αποτελεί αδιαμφισβήτητα μεγάλο προσόν. Είναι ένα αρκετά σημαντικό χαρακτηριστικό που απαιτείται για να «ξεχωρίσει» κανείς τόσο στην προσωπική όσο και επαγγελματική του ζωή. Όταν ένα άτομο είναι συναισθηματικά ευφυές, σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να αναγνωρίζει, να κατανοεί και να διαχειρίζεται τα συναισθήματά του. Μπορεί επίσης να αναγνωρίσει και να επηρεάσει τα συναισθήματα των άλλων.

 
Αστρολογικές έρευνες έχουν δείξει, πως ορισμένοι άνθρωποι, ανάλογα με το ζώδιο και τον ωροσκόπο τους είναι συναισθηματικά πιο ευφυείς από άλλους.

Ζώδια και EQ
Ιχθύς 
Στην κορυφή των συναισθηματικά ευφυών ζωδίων βρίσκεται ο Ιχθύς. Είναι φυσικό ένα ζώδιο του νερού να έχει τέτοια θέση, καθώς χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευαισθησία! Ένας Ιχθύς μπορεί να διαβάσει τον συνομιλητή του σαν ανοιχτό βιβλίο, κι’ αυτό, γιατί είναι ιδιαίτερα διαισθητικός και οξυδερκής. Η συμπάθεια και η ενσυναίσθηση είναι φυσικές πτυχές της προσωπικότητας αυτού του ζωδίου.

Καρκίνος
Ένα από τα πιο έξυπνα συναισθηματικά ζώδια του ζωδιακού κύκλου, ο Καρκίνος, είναι ένα πολύ εσωστρεφές ζώδιο, που συχνά βυθίζεται βαθιά στην καρδιά και το μυαλό του. Του αρέσει να ασχολείται με χόμπι, που εστιάζουν στο συναίσθημα, όπως η μουσική, η τέχνη ή το γράψιμο για να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του και πώς τα συναισθήματά του επηρεάζουν τους άλλους.

Σκορπιός
Ενώ τα ζώδια του νερού συνδέονται συχνά με τη συναισθηματική νοημοσύνη, ο χαρούμενος Σκορπιός υπολείπεται των «συμπατριωτών» του. Το στρατηγικό μυαλό των Σκορπιών μπορεί να τους κάνει να παρατηρούν τα στοιχεία της γλώσσας του σώματος, αλλά η δίψα τους για εκδίκηση τους αναγκάζει να αρχειοθετήσουν κάθε κομμάτι πληροφορίας, για να τις χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους αργότερα.

Δίδυμος
Τα συναισθήματα μπορεί να κάνουν όσους γεννήθηκαν στον αστερισμό των Διδύμων, να νιώθουν άβολα. Ο λόγος; Για αυτούς, τα συναισθήματα είναι εφήμερα και δεν είναι τόσο ικανοί στο να τα εκφράζουν ανά πάσα στιγμή. Προτιμούν να σκεφτούν χρησιμοποιώντας τον εγκέφαλό τους και όχι την καρδιά τους.

Ζυγός
Ως ο μεγάλος εναρμονιστής του ζωδιακού κύκλου, ο Ζυγός είναι πάντα προσεκτικός όταν συζητάει, προκειμένου να μην προσβάλει κανέναν. Η σύγκρουση, είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα για εκείνον, επομένως θα την αποφύγει με κάθε κόστος, αλλά κάθε συναισθηματικά έξυπνο άτομο θα σας πει ότι, το ξεκαθάρισμα των καταστάσεων που δικαιολογούν μια αντίδραση είναι ζωτικής σημασίας.

Υδροχόος
Επιφανειακά, ένας Υδροχόος φαίνεται συναισθηματικά έξυπνος. Είναι φιλάνθρωπος και προοδευτικός, όσον αφορά στις ιδέες του, αλλά ας μην ξεγελιόμαστε, γιατί αυτό το ζώδιο προτιμά να «σκάσει» παρά να εκφράσει το πώς νιώθει πραγματικά.

Παρθένος
Το αναλυτικό μυαλό ενός Παρθένου, τον κάνει να αναζητάει το λογικό και το πρακτικό παρά το συναισθηματικό. Σε αυτό το ζώδιο αρέσει κάτι που μπορεί να μετρήσει και να κατηγοριοποιήσει, αντί για την ακαταστασία που συνεπάγεται η αντιμετώπιση θεμάτων της καρδιάς.

Ταύρος
Όταν παρουσιάζεται ένα πρόβλημα από έναν φίλο, ο υπεύθυνος Ταύρος θα αναζητήσει τρόπους για να το διορθώσει, αντί απλά να τον ακούσει – κάτι που μερικές φορές είναι και το μόνο που χρειάζεται! Η επιμονή και η ξεροκεφαλιά που διακατέχουν το συγκεκριμένο ζώδιο μεταφράζονται στο ότι, όταν δίνουν συμβουλές σε κάποιον, περιμένουν να τις ακολουθήσει. Όταν αυτό δε συμβαίνει, παρεξηγούνται. Επομένως, η συναισθηματική νοημοσύνη δεν αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για αυτό το ζώδιο της Γης.

Αιγόκερως
Όπως ο Ταύρος, έτσι και ο Αιγόκερως θα προσπαθήσει να προσφέρει λύσεις, αλλά θα γίνει ανήσυχος όταν δεν λαμβάνετε τις συμβουλές του. Ενώ κατανοούν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία τους, οι Αιγόκεροι συχνά αγνοούν τα δεύτερα υπέρ των πρώτων, χωρίς να κάνουν καμία προσπάθεια για να τα ενισχύσουν.

Τοξότης
Οι Τοξότες δεν είναι τόσο συναισθηματικά έξυπνοι, επειδή είναι μοναχικοί και δεν μπορούν να χειριστούν σωστά τα συναισθήματα. Οι Τοξότες δεν μπορούν καν να αναπτύξουν ενσυναίσθηση για τους άλλους – δεν μπορούν να καταλάβουν τους άλλους επειδή απλώς αποτυγχάνουν να αναγνωρίσουν τα συναισθήματα τους.

Λέων
Οι Λέοντες είναι πιο εγωιστές και εγωκεντρικοί. Είναι ευαίσθητοι και συναισθηματικοί αλλά μόνο σε καταστάσεις που αφορούν τους κοντινούς και αγαπημένους τους ανθρώπους. Η συναισθηματική νοημοσύνη, περιλαμβάνει την αυτογνωσία και την αποδοχή των δικών τους αδυναμιών και δυνατών σημείων, κάτι που οι Λέοντες απλά δεν το έχουν.

Κριός
Οι Κριοί είναι πολύ απασχολημένοι για να σταματήσουν αυτό που κάνουν και να σκεφτούν πώς μπορεί να αισθάνονται οι άλλοι. Η έλλειψη κατανόησης συνήθως πληγώνει τους γύρω τους. Όντας ηγέτες του ζωδιακού, αρκετές φορές γίνονται σκληροί και επικριτικοί.