Ωροσκόπος: τι σημαίνει και πώς θα τον βρω μόνος μου

20 Οκτ. 2022 - 12:21 | Ζώδια
Ωροσκόπος: τι σημαίνει και πώς θα τον βρω μόνος μου

Πολλοί πιστεύουν ότι στην ερώτηση «Τι ζώδιο είσαι;», η απάντηση είναι μονολεκτική. Κι όμως, ο ωροσκόπος παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, που θα μπορούσαμε να πούμε, ότι είναι το δεύτερο μας ζώδιο. Γι’ αυτό, εκείνοι που ασχολούνται λίγο παραπάνω με την αστρολογία, λένε μαζί με το ζώδιο τους και τον ωροσκόπο τους.

Στην ουσία, ο ωροσκόπος μας είναι το ζώδιο που ανατέλλει την στιγμή που γεννιόμαστε, και γι’ αυτόν το λόγο αντικατοπτρίζει στοιχεία του χαρακτήρα μας και επηρεάζει από την προσωπικότητα μας μέχρι και το επίπεδο της νοημοσύνης μας!

Τι ακριβώς είναι ο ωροσκόπος;
Ο ωροσκόπος (ή, διαφορετικά, το ανερχόμενο ζώδιο) συχνά αποκαλείται η μάσκα που φοράει κάποιος όταν συναναστρέφεται άλλους ανθρώπους. Ίσως θεωρείται πιο εύστοχα, ως «οι αυτόματες απαντήσεις» που δίνουμε στο περιβάλλον κάποιου. Η πρώτη, δηλαδή, φυσική αντίδραση του ατόμου σε νέους ανθρώπους και καταστάσεις. Δείχνει ακόμη, τις φυσικές μας άμυνες και πώς αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά ζητήματα που μας απασχολούν.


Πως θα βρούμε τον ωροσκόπο μας;
Για να βρούμε τον ωροσκόπο μας χρειαζόμαστε την ημερομηνία και χρονολογία γέννησής μας, καθώς και την ώρα και την τοποθεσία αυτής. Πολλοί άνθρωποι δε γνωρίζουν την ακριβή ώρα που ήρθαν στον κόσμο, και προσπαθούν προσεγγιστικά να την βρουν. Δυστυχώς όμως, ακόμη και τα λεπτά παίζουν ρόλο στον ωροσκόπο, γι’ αυτό αν δεν γνωρίζουμε την ακριβής ώρα, τα αποτελέσματα δεν είναι πάντα έγκυρα.

Το ζώδιο του ωροσκόπου αλλάζει, κατά μέσο όρο, κάθε δύο ώρες, αλλά αυτό είναι αρκετά μεταβλητό και εξαρτάται από το πόσο κοντά είναι ο τόπος γέννησης στον ισημερινό. Όπως ξέρουν οι περισσότεροι γνώστες της αστρολογίας, τα ζώδια είναι 12 και «μοιράζονται» στις 24 ώρες της ημέρας. Κάθε ζώδιο καταλαμβάνει δύο ώρες της ημέρας, ξεκινώντας από τις 5 το πρωί. Αρχικά, πρέπει να γνωρίζουμε την σειρά των ζωδίων, σύμφωνα με τον ζωδιακό κύκλο.

Αν έχουμε αυτή την γνώση, όλα είναι πολύ απλά: ξεκινάμε, λοιπόν, να «μοιράζουμε» τα δίωρα από το ζώδιο που είμαστε. Για παράδειγμα, ένας Ζυγός που γεννήθηκε στις 6 το πρωί, έχει ωροσκόπο Ζυγό, ενώ αν γεννήθηκε στις 9:30 το βράδυ, ο ωροσκόπος του είναι Δίδυμος.

Χαρακτηριστικά που πρέπει να γνωρίζουμε
Και τα 12 ζώδια του ζωδιακού κύκλου, έχουν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία τους. Αυτά είναι εμφανή και στον ωροσκόπο, ειδικά αν ζώδιο-ωροσκόπος έρχονται σε ρήξη ανάλογα την συμβατότητά τους. Για παράδειγμα, κανένα ζώδιο δεν είναι «κακό», αλλά σε συνδυασμό με τον ωροσκόπο, μπορεί να έχει κάποια «δύσκολα» στοιχεία στο χαρακτήρα του, στοιχεία τα οποία ενδεχομένως να επηρεάσουν τη συμβατότητα στις ανθρώπινες σχέσεις, φιλικές και ερωτικές.

Αυτό μπορούμε να το εντοπίσουμε με γνώμονα δύο βασικά χαρακτηριστικά: το στοιχείο στο οποίο ανήκουν και την μεταβλητότητά τους. Αναλυτικά:

Τα στοιχεία είναι 4: Γη (Παρθένος, Ταύρος, Αιγόκερως), Αέρας (Ζυγός, Υδροχόος, Δίδυμος), Φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης) και Νερό (Ιχθύς, Καρκίνος, Σκορπιός).
Η μεταβλητότητά τους χωρίζεται σε 3 κατηγορίες: Παρορμητικά ζώδια (Κριός, Ζυγός, Καρκίνος, Αιγόκερως), Σταθερά (Ταύρος, Σκορπιός, Λέων, Υδροχόος) και Μεταβλητά (Παρθένος, Δίδυμος, Ιχθύς, Τοξότης)
Πηγές: cafeastrology.com, www.astrosofa.com