Επικαιρότητα:

Μικρές λεπτομέρειες που δεν πρέπει να παραλείπουμε ανεξάρτητα από το outfit

27 Σεπ. 2024 - 12:18 | Γυναίκα
Μικρές λεπτομέρειες που δεν πρέπει να παραλείπουμε ανεξάρτητα από το outfit

Η δημιουργία ενός outfit είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να προξενήσει πολλά συναισθήματα, από ενθουσιασμό κι ικανοποίηση, μέχρι θυμό κι απογοήτευση. Σε κάθε περίπτωση, είναι πολλές οι παράμετροι οι οποίες πρέπει να “ζυγιστούν” και να εκτιμηθούν, ώστε να “χτιστεί” ένα επιτυχημένο σύνολο.

Ανάμεσα στους στυλιστικούς συνδυασμούς και τα χρωματικά ταιριάσματα, κρίνεται σκόπιμο να δώσετε σημασία και σε άλλες λεπτομέρειες, οι οποίες όσο μικρές κι αν είναι, δεν πρέπει να παραλειφθούν από το τελικό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό κι εμείς, με αυτό το άρθρο θα “ρίξουμε” φως σε όλα εκείνα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, τα οποία θα πρέπει να αποτελέσουν αναφαίρετο κομμάτι των εμφανίσεών σας!

1. Το κατάλληλο εσώρουχο
Είναι γεγονός ότι κάθε ενδυματολογικό κομμάτι έχει την ιδιαιτερότητά του. Για παράδειγμα, ένα ρούχο μπορεί να διακρίνεται για την λεπτότητα του υφάσματός του, ή να ξεχωρίζει λόγω του ιδιαίτερου χρώματός του, οπότε είναι φυσιολογικό να γίνονται διάφορες αναπροσαρμογές, οι οποίες θα βοηθούν το κάθε fashion item να λειτουργήσει καλύτερα. Μία από αυτές λοιπόν, σχετίζεται και με την επιλογή του κατάλληλου εσωρούχου, μια λεπτομέρεια η οποία είναι πιθανό να μη συνυπολογιστεί.

Θα ήταν αδύνατο να μη σας επιστήσουμε την προσοχή, αλλά και να μη σας προτείνουμε λύσεις, προκειμένου να κρατήσετε τη γοητεία και την κομψότητά σας αλώβητη. Τα γούστα κι οι σιλουέτες ποικίλουν, οπότε η μεγάλη ποικιλία της αγοράς, όπως είναι αυτή στα εσώρουχα Celestino, μπορεί να σας εξυπηρετήσει σε κάθε outfit. Έτσι λοιπόν, για εκείνο το στενό φόρεμα σου προτείνουμε να επιλέξεις τη seamless ή η strapless σειρά, ενώ για τα ψηλόμεσα τζιν, ένα ειδικό κορμάκι που σμιλεύει το κορμί θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

2. Το σιδέρωμα των ρούχων
Μπορεί να μην έχετε πάντα τη στυλιστική έμπνευση για ελκυστικά και στυλάτα σύνολα, όμως μπορείτε να μεριμνείτε για το προσεγμένο φινίρισμά του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω του σιδερώματος, μια διαδικασία που πολλοί αναβάλλουν και παραμελούν.

Όσο ακριβά κι αν είναι τα ρούχα σου, οι ανεπιθύμητες “ρυτίδες” που δημιουργούνται από το τσαλάκωμα μπορούν να φθείρουν την πολυτέλειά τους. Αυτός ο κανόνας πρέπει να εφαρμοστεί σε κάθε σύνολο ανεξαρτήτως περίστασης, πόσω μάλλον όταν μιλάμε για τις πιο επαγγελματικές κι επίσημες εμφανίσεις.  Επομένως, μην αμελείτε να αφιερώνετε λίγη ώρα μέσα στην ημέρα για το σιδέρωμά σας, το οποίο μπορεί να γίνει πολύ πιο εύκολo με την κλασική και αγαπημένη στιρέλα delonghi της μαμάς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

3. Τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ
Αν υπάρχει ένας τρόπος για να αναβαθμίσεις κάθε outfit, τότε αυτός είναι με την προσθήκη των αξεσουάρ. Οι ίδιοι οι fashion insiders επιμένουν στη μεταμορφωτική τους δύναμη και καλούν κάθε γυναίκα να τα αξιοποιεί στα διάφορα ντυσίματά της.

Από τα πιο casual, μέχρι και τα πιο επίσημα looks, τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ συντονίζονται με τις εξόδους σας, αλλά και την ιδιαίτερη αισθητική σας, ενώ την ίδια στιγμή μπορούν διαδραματίσουν και πρωταγωνιστικό ρόλο σε ένα outfit. Ένα basic μπλουζάκι με ανοιχτό ντεκολτέ που άλλοτε θα περνούσε αδιάφορο στο μάτι, λαμβάνει έναν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα με την προσθήκη μιας χρυσής ή ασημένιας αλυσίδας. Από την άλλη, ένα baseball hat μπορεί να συμπληρώσει τέλεια ένα καθημερινό, athleisure look και να σας βοηθήσει να “βαδίσετε” στα χνάρια μιας σωστής street styler!

4. Την εφαρμογή των ρούχων
Σε μια εποχή που τα oversized, αλλά και τα extra tight-fitted κομμάτια έχουν κατακλύσει τις τάσεις της μόδας, είναι πολύ εύκολο να διαταραχθεί κάθε ισορροπία στο θέμα της σωστής εφαρμογής των ρούχων. Όσο ελκυστικά κι αν γίνονται τα νέα trends, μην ξεχνάτε ότι κάθε σιλουέτα είναι μοναδική και δεν μπορεί να μπει στα “καλούπια” που θέτουν όλα τα πρότυπα.

Τα ρούχα που αγκαλιάζουν το σώμα σας κι αναδεικνύουν όλα τα δυνατά του σημεία, είναι αυτά που πρέπει να έχετε στην γκαρνταρόμπα σας. Η άνεση δε χρειάζεται να θυσιάζεται κάθε φορά στο όνομα της μόδας, οπότε μη διστάσετε να αποκλείσετε τα ενδύματα που είτε είναι υπερβολικά στενά και σας προκαλούν δυσφορία, είτε είναι πολύ φαρδιά και σας προσθέτουν έξτρα όγκο!

Οι προαναφερθείσες λεπτομέρειες μπορεί να είναι μικρές, αλλά κρύβουν μέσα τους μεγάλη στυλιστική δύναμη. Τελικά όμως, αυτές είναι που θα βάλουν το λιθαράκι τους στη δημιουργία ενός περιποιημένου κι ελκυστικού συνόλου!