Πώς να αφαιρέσετε μόνες σας το ακρυλικό από τα νύχια χωρίς να τα καταστρέψετε

13 Φεβ. 2024 - 19:29 | Γυναίκα
Πώς να αφαιρέσετε μόνες σας το ακρυλικό από τα νύχια χωρίς να τα καταστρέψετε

Τα ακρυλικά νύχια έχουν πολλά καλά. Αλλά ένα από τα κακά είναι ότι όταν κάποιο νύχι σπάσει, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμαστε είναι πώς θα τα αφαιρέσουμε εδώ και τώρα, παρά τις ρητές συμβουλές των nail artists να μην το κάνουμε μόνες μας. Επειδή όμως κάποιες φορές ο πειρασμός είναι μεγάλος, καλό είναι να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να αφαιρούμε το ακρυλικό με τρόπο που να μην καταστρέφει εντελώς τα φυσικά νύχια.

Φυσικά, ο ασφαλέστερος τρόπος αφαίρεσης ακρυλικών νυχιών είναι από εκπαιδευμένη nail artist. Αλλά αν η απελπισία είναι πιο δυνατή από εσάς και δεν αντέχετε να περιμένετε, υπάρχουν κάποιες μέθοδοι που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι και δεν θα καταστρέψουν τα νύχια σας, όπως θα γινόταν αν τα δαγκώνατε, τα σκαλίζατε ή τα ξεφλουδίζατε.

Για να αφαιρέσετε τα ακρυλικά νύχια στο σπίτι, θα πρέπει να τα μουλιάσετε σε ασετόν για να βοηθήσετε το ακρυλικό να ξεκολλήσει από το νύχι. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να καλύψετε τα νύχια σας με ένα βαμβάκι εμποτισμένο με καθαρό ασετόν, να τυλίξετε τα δάχτυλά σας με αλουμινόχαρτο και να τα αφήσετε έτσι για 30 λεπτά.

Το ασετόν θα βοηθήσει στη διάσπαση του ακρυλικού, ώστε να μπορείτε να τρίψετε ή να ξύσετε το υπόλοιπο με ένα στικ ή ένα ξυλάκι για τα πετσάκια. Δοκιμάστε, επίσης, να ζεστάνετε το ασετόν σας πριν ξεκινήσετε, το οποίο θα το βοηθήσει να δράσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στα νύχια σας. Προσοχή όμως! Το ασετόν είναι εξαιρετικά εύφλεκτο, οπότε μην το βάλετε σε φούρνο μικροκυμάτων – απλώς βάλτε το μπουκάλι σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά.

Τα βήματα για αφαίρεση ακρυλικών νυχιών στο σπίτι

1. Αν έχετε κάνει επιμήκυνση νυχιών, κόψτε προσεκτικά το ακρυλικό που προεξέχει όσο το δυνατόν πιο κοντά στα πραγματικά σας νύχια.

2. Χρησιμοποιώντας ένα buffer νυχιών, ξύστε την επιφάνεια του βερνικιού μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς η λάμψη. Η αφαίρεση του ανώτερου στρώματος βοηθά το βερνίκι να μαλακώσει πιο γρήγορα με το ασετόν.

3. Ρίξτε καθαρό ασετόν σε ένα μπολ και μουλιάστε τα νύχια σας σε αυτό για πέντε λεπτά.

4. Με μια μεταλλική λίμα, σπρώξτε απαλά και προσεκτικά για να απομακρύνετε το βερνίκι από τα νύχια σας, σπρώχνοντας από τα πετσάκια σας προς τα κάτω.

5. Βυθίστε ξανά τα νύχια σας για πέντε λεπτά και, στη συνέχεια, σπρώξτε ξανά απαλά. Επαναλάβετε έως ότου τα ακρυλικά σας έχουν απομακρυνθεί από τα νύχια εντελώς.

6. Αφαιρέστε τα υπόλοιπα μικρότερα κομμάτια με το buffer νυχιών σας.

7. Κάντε μασάζ με λάδι νυχιών στα νύχια σας για να τα ενυδατώσετε και, στη συνέχεια, τρίψτε το στα νύχια σας με το buffer. Ολοκληρώστε με άλλη μια στρώση λαδιού νυχιών.
   
Πότε πρέπει να αφαιρούνται τα ακρυλικά νύχια;

Τα ακρυλικά νύχια θα πρέπει να αφαιρούνται μετά από τέσσερις εβδομάδες το πολύ, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο γρήγορα μεγαλώνουν τα νύχια σας. «Τα φυσικά νύχια μεγαλώνουν ανεξάρτητα από το πόσο έχετε τα ακρυλικά σας, και θα αρχίσετε να βλέπετε να μεγαλώνουν ξανά κανονικά μετά από περίπου δύο εβδομάδες», λέει η nail artist Rita de Alencar Pinto.

Τι να κάνετε με τα φυσικά νύχια μετά την αφαίρεση των ακρυλικών;

Μετά την αφαίρεση των ακρυλικών σας, τα φυσικά σας νύχια είναι πιθανό να είναι αρκετά εύθραυστα και ξηρά, οπότε θα πρέπει να τους δώσετε ένα boost. Για να μην σπάσουν τα νύχια σας, βάλτε ενισχυτικό κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, βάλτε λάδι για τα πετσάκια των νυχιών γύρω από τα νύχια σας για να τα διατηρήσετε μαλακά και ενυδατωμένα.

Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο να κάνετε ένα διάλειμμα από τα ακρυλικά, το βερνίκι τζελ, ακόμα και το κανονικό βερνίκι, για να δώσετε στα νύχια σας λίγο χρόνο να ανακάμψουν, ειδικά αν παρατηρήσετε αποχρωματισμό ή σπάσιμο.

 Πηγή: newsbeast.gr