Πώς να περπατάτε άνετα με ψηλά τακούνια

13 Φεβ. 2024 - 14:23 | Γυναίκα
Πώς να περπατάτε άνετα με ψηλά τακούνια

Τα παπούτσια με ψηλά τακούνια δεν είναι άνετα για όλες τις γυναίκες ακόμα και αν θέλουν πολύ να τα φοράνε.

Πονάνε τα πόδια τους, νιώθουν αστάθεια όταν περπατάνε ενώ μπορεί να προκληθεί πρήξιμο στον αστράγαλο.

Αν σας είναι γνώριμα όλα τα παραπάνω σημαίνει ότι είστε …παθούσες. Επειδή όμως δεν είστε οι μόνες, κι επειδή τα ψηλοτάκουνα έχουν άλλη χάρη όταν τα φοράτε είτε σε έξοδο είτε στη δουλειά, αξίζει να δοκιμάσετε μερικά από τα ακόλουθα tips.

Θα σας βοηθήσουν να περπατάτε με αυτοπεποίθηση και το σημαντικότερο, χωρίς να πονάνε τα πόδια σας.

Σωστό περπάτημα

Ο τρόπος που περπατάτε όταν φοράτε ψηλά τακούνια παίζει σημαντικό ρόλο στο αν θα πονέσουν τα πόδια ακόμα κι η μέση.

Αποφύγετε τα μεγάλα βήματα και μη ρίχνετε το βάρος στα δάχτυλα. Τα ιδανικό είναι να ακουμπάτε πρώτα τη φτέρνα και μετά τα δάχτυλα των ποδιών.

Μη βιάζεστε

Αν γνωρίζετε εξ αρχής ότι θα πρέπει να περπατήσετε αρκετά, να ανεβοκατεβείτε σκάλες και γενικά πώς το πρόγραμμά σας θα είναι αρκετά πιεστικό, αποφύγετε τα ψηλά τακούνια ( εκτός αν τα φοράτε καθημερινά). Το γρήγορο και βιαστικό περπάτημα με ψηλοτάκουνα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τραυματισμό, οπότε επιλέξτε ένα πιο άνετο και σταθερό παπούτσι.

Σωστή στάση σώματος

Ενστικτωδώς οι περισσότερες γυναίκες όταν περπατούν φορώντας ψηλά τακούνια, ρίχνουν το βάρος του σώματός τους προς τα εμπρός. Ωστόσο είναι σημαντικό να κρατάτε την πλάτη ίσια, κοιτάζοντας ευθεία μπροστά σας κι όχι κάτω στο δρόμο.

Κατάλληλα παπούτσια

Μπορεί να το θεωρείτε αυτονόητο, ωστόσο δεν είναι πάντα. Αποφύγετε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια που έχετε να φορέσετε μήνες ή αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορεί τα πόδια σας να είναι πρησμένα ή ακόμα να μην είναι πλέον το ίδιο άνετα. Επίσης, το μέγεθος του τακουνιού μπορεί να μην είναι κατάλληλο για την εκδήλωση ( π.χ. αν πρέπει να μείνετε αρκετές ώρες όρθια, αν θα πρέπει να τα φοράτε όλη την ημέρα, κ.ο.κ.).

Επίσης, ακόμα κι αν σας αρέσουν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια αν δυσκολεύεστε να περπατήσετε μέσα στο σπίτι, μάλλον το συγκεκριμένο ύψος δεν είναι για σας. Επιλέξτε λοιπόν ψηλά μεν τακούνια που θα σας είναι άνετα στο περπάτημα και δεν θα καταβάλετε προσπάθεια σε κάθε βήμα να μη χάσετε την ισορροπία.

Τέλος, επιλέξτε υλικά που είναι μαλακά και παράλληλα σταθερό ώστε να αποφύγετε ατυχήματα.

πηγή: mothersblog.gr