Καθαρισμός προσώπου: Πώς να πλένεις σωστά το δέρμα σου με νερό το πρωί

05 Ιαν. 2024 - 11:09 | Γυναίκα
Καθαρισμός προσώπου: Πώς να πλένεις σωστά το δέρμα σου με νερό το πρωί

Αν το δέρμα σου αντιμετωπίζει προβλήματα μετά τον καθαρισμό του με νερό, ίσως δεν ευθύνεται γι’ αυτό η επαφή με το νερό, αλλά ο τρόπος με τον οποίο στεγνώνεις το πρόσωπό σου

Ο καθαρισμός του προσώπου το πρωί είναι ένα βήμα που αποτελεί μέρος της καθημερινότητάς μας. Απομακρύνει τα φυσικά έλαια που εκκρίνει το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, αφαιρεί τα υπολείμματα των προϊόντων περιποίησης που εφαρμόσαμε στη βραδινή μας ρουτίνα και χαρίζει μια αίσθηση φρεσκάδας στο δέρμα. Το τελευταίο, ωστόσο, δεν συμβαίνει πραγματικά σε όλους τους τύπους δέρματος.

Οι επιπτώσεις του νερού στο δέρμα εξαρτώνται από τη θερμοκρασία που έχει όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα. Το ζεστό νερό έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες, που σημαίνει ότι μπορεί να διαστέλλει τους πόρους και ταυτόχρονα να απορροφά τα φυσικά έλαια που συνθέτουν τον φραγμό του δέρματος, αφυδατώνοντάς το. Διαφορετικά, το κρύο νερό μπορεί να έχει στυπτικό αποτέλεσμα, επομένως κλείνει τους πόρους και κινδυνεύει να «σφραγίσει» βακτήρια και οποιαδήποτε βρωμιά μέσα στο φράγμα του δέρματος. Αλλά εάν προηγηθεί κατάλληλος καθαρισμός, το κρύο νερό μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσει τη ροή του αίματος πρόσωπο για να επιτευχθεί μια υγιής εμφάνιση δέρματος με ισχυρότερο φραγμό.

Το να κατηγορούμε το νερό σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ανώφελο: προβλήματα όπως η ξηροδερμία, οι φραγμένοι πόροι ή η ροδόχρους ακμή συχνά εξαρτώνται από το πώς και με τι στεγνώνουμε το πρόσωπο. Η χρήση μιας πετσέτας με τρίχες που προορίζεται να στεγνώσει το σώμα μπορεί να χαράξει το δέρμα και να δημιουργήσει σημάδια στο πρόσωπο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η πίεση που δημιουργείται από τον συνδυασμό τριχών και κίνησης είναι πολύ επιθετική για το δέρμα του προσώπου, το οποίο είναι πολύ λεπτό σε σύγκριση με το υπόλοιπο σώμα. Το ιδανικό σε αυτήν την περίπτωση για να μετατρέψουμε τη συνήθεια σε μυστικό ομορφιάς θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε βαμβακερά υφάσματα μιας χρήσης, εξασφαλίζοντας έτσι πως το ύφασμα που σκουπίζουμε το πρόσωπό μας είναι απολύτως καθαρό.

Το βαμβάκι ή μουσελίνα είναι επίσης μια απαλή και πιο βιώσιμη επιλογή για το σκούπισμα του προσώπου και την πρόληψη της ξηρότητας. Ένα άλλο στοιχείο που αξίζει να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία είναι να στεγνώνουμε το πρόσωπό μας με κίνηση ταμποναριστά, χωρίς τριβή.

Πηγή: jenny.gr