Τι δείχνουν για την υγεία σου οι ξηροί αγκώνες;

19 Μαρ. 2022 - 10:10 | Γυναίκα
Τι δείχνουν για την υγεία σου οι ξηροί αγκώνες;

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματός μας και δείχνει αρκετά για την γενικότερη υγεία μας. Όπως έχουμε παρατηρήσει, αρκετές δερματικές παθήσεις, όπως η ξηρότητα, η φαγούρα, η ακμή, μπορεί να προέρχονται από κάποιες παθήσεις που φαίνονται στο δέρμα μας.

Ακόμα ένα ζήτημα, μπορεί να είναι η ξηρότητα των αγκώνων. Αν έχεις παρατηρήσει ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι ξηρή, ξεφλουδίζει, ή έχεις φαγούρα, τότε θα πρέπει να κάνεις κάτι. Η απουσία του φυσικού ελαίου σε αυτό το σημείο, σε συνδυασμό με το τρίψιμο στα ρούχα και τις επιφάνειες, μπορεί να αποτελεί μόνιμο πρόσβλημα για τους αγκώνες.

 Επιπλέον, πολλά υφάσματα μπορεί να σου προκαλούν κάποια αλλεργία, ή ερεθισμό, όπως τα πουλόβερ, για παράδειγμα. Σύμφωνα με το Medical News Today, μπορεί να έχεις δερματίτιδα εξ επαφής. Επιπλέον, σύμφωνα με το Verywell Health, μπορεί να είναι σημάδι προειδοποιητικό για έκζεμα, ψωρίαση και διαβήτη. Όπως και να έχει, σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείς στην/ στον δερματολόγο σου. 

ΤΙ ΝΑ ΚΆΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΞΗΡΟΎΣ ΑΓΚΏΝΕΣ
Πολλές φορές, τα προϊόντα χημικής απολέπσης μπορεί να σου χειροτερέψουν το πρόβλημα, οπότε θα πρέπει να τα αφαιρέσεις από τη ρουτίνα σου. Ακόμη, αν κάνεις πολύ συχνά και μεγάλης διάρκειας ντους, αφαιρούνται τα έλαια της επιδερμίδας και διαταράσσεται το ph. Επομένως, τι δέρμα σου θα φαίνεται αφυδατωμένο. Ειδικότερα, αν σου αρέσει να χρησιμοποιήσε καυτό νερό.

 Στην συνέχεια, θα πρέπει να ενυδατώνεις όσο μπορείς την επιδερμίδα σου με κάποια κρέμα για extra ενυδάτωση. Δεν πρέπει να ξεχνάς να το κάνεις όταν βγαίνεις από το ντους. Αυτό, θα βοηθήσει πολύ όχι μόνο τους αγκώνες, αλλά και όλο το σώμα. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιείς τα ειδικά balms για ξηρά σημεία του σώματος, ή και την κρέμα χεριών σου στους αγκώνες. Αν δεν βλέπεις βελτίωση, καλό είναι να ζητήσεις τη γνώμη του/ της γιατρού.

pink