5 Τοπ προορισμοί για οικογενειακές διακοπές

30 Ιουν. 2023 - 15:48 | Ταξίδια
5 Τοπ προορισμοί για οικογενειακές διακοπές

Φτάσαμε λοιπόν και φέτος στην αρχή του καλοκαιριού, με τις καλοκαιρινές διακοπές να είναι κεντρικό θέμα προβληματισμού ανάμεσα σε άλλα όπως κάθε χρόνο. Αν δε η εύρεση προορισμού αφορά εσάς και την οικογένεια σας, μάλλον έχετε να σκεφτείτε μερικά πράγματα παραπάνω καθώς τα άλλοτε μικρά προβληματάκια των διακοπών μπορεί να φαίνονται πιο βαριά με μικρά παιδιά και σίγουρα το κόστος με παραπάνω άτομα είναι πιο μεγάλο από αυτό για ένα ζευγάρι. Σε κάθε περίπτωση εμείς κάναμε την έρευνα για εσάς και βρήκαμε τους 5 Top προορισμούς για τις οικογενειακές σας διακοπές, διευκολύνοντας την απόφασή σας και φέρνοντας σας ένα βήμα πιο κοντά σε αυτές! 

1. Πελοπόννησος
Φυσικά θα αναρωτιέστε γιατί αναφέρουμε γενικά την Πελοπόννησο και όχι συγκεκριμένο μέρος αυτής, και μάλιστα πρώτη πρώτη στην λίστα. Ο λόγος για αυτό είναι ότι η Πελοπόννησος είναι γεμάτη από μέρη που συστήνονται για οικογενειακές διακοπές. Μερικά από αυτά ενδεικτικά είναι το Ξυλόκαστρο, το Αίγιο, τα Νικολέικα, το Γύθειο, η Μάνη  και η Ζαχάρω. Άλλα πολύ κοντά και άλλα λίγο πιο μακριά, όλα είναι εύκολο όσον αφορά την μετακίνηση αφού το μόνο που χρειάζεται κανείς για να τα προσεγγίσει είναι το ίδιο του το αυτοκίνητο. Μπορείτε να ξεκινήσετε ανά πάσα ώρα και στιγμή, προγραμματίζοντας την αναχώρησή σας σύμφωνα με τις ανάγκες της οικογένειας σας μόνο, διαλέγοντας την διαδρομή σας αλλά και τις τυχόν στάσεις που θα θέλατε να κάνετε κατά την μετακίνηση σας. 

Με πλήθος επιλογών διαμονής δε, all inclusive και μη, δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα να βρείτε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει. Σύμφωνα με το travelmind.gr, στην Πελοπόννησο υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία με ειδικά διαμορφωμένους χώρους και δραστηριότητες για παιδιά, είτε δωμάτια και διαμερίσματα κοντά σε παραλίες ή στο κέντρο του εκάστοτε μέρους, σίγουρα δεν θα δυσκολευτείτε. 

Το ίδιο ισχύει και για τις παραλίες. Η Πελοπόννησος είναι γεμάτη με φιλικές προς παιδιά κάθε ηλικίας επιλογές, κάνοντας το εύκολο έτσι για τον καθένα να απολαύσει τις οικογενειακές του διακοπές με ηρεμία και χωρίς κανένα επιπλέον άγχος. 

2. Λευκάδα
Το δεύτερο μέρος της λίστας μας είναι η Λευκάδα, νησί του Ιονίου 4 με 5 ώρες μακριά από την Αθήνα που όμως συνδέεται με την ηπειρωτική Ελλάδα μέσω πλωτής γέφυρας, προσφέροντας σας έτσι εύκολη μετάβαση αλλά και πρόσβαση απλά με το αυτοκίνητο σας. Ιδανικό νησί διακοπών για οικογένειες, με καταπράσινα τοπία, χαριτωμένα μαγαζάκια, πλατείες και απλώματα για ποδήλατο αλλά και παραλίες με άμμο και ψιλό πετραδάκι για παιχνίδια από το πρωί μέχρι το βράδυ. Καλά “προετοιμασμένο” νησί όσον αφορά την διαμονή οικογενειών αφού σε όλο σχεδόν το εύρος του νησιού θα βρείτε ξενοδοχεία ειδικά διαμορφωμένα για οικογένειες και παιδιά, αλλά και ενοικιαζόμενα δωμάτια με αυλή και κήπο που προσφέρουν την άνεση που σίγουρα χρειάζεται μια οικογένεια. Ενώ η Λευκάδα έχει πολλές παραλίες με τα χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, δεν είναι όλες κατάλληλες για οικογένειες με παιδιά αλλά καλές επιλογές είναι το Νυδρί, τα Πευκούλια και ο Άγιος Νικήτας ανάμεσα σε άλλες. Συνεχίζοντας με το φαγητό, δεν υπάρχει κάτι που να επιθυμήσετε και να μην το βρείτε, από παραδοσιακά ταβερνάκια δίπλα στην παραλία μέχρι γκουρμέ εστιατόρια, και από τηγανητά καλαμαράκια μέχρι μπέργκερ και ριζότο μανιταριών. Οι επιλογές πολλές και όλες δικές σας!

3. Αίγινα
40 λεπτά με 1μιση ώρα το πολύ μακριά από την Αθήνα, φθηνά ακτοπλοϊκά εισιτήρια, και ένα από τα πιο ήσυχα και προτεινόμενα μέρη για οικογενειακές διακοπές. Η Αίγινα αποτελεί κατεξοχήν καλοκαιρινός προορισμός καθώς τίποτα δεν φωνάζει άνεση και ηρεμία όπως αυτό το νησί του Αργοσαρωνικού! Λόγω της τόσο κοντινής του απόστασης από την Αθήνα, το νησί αποτελεί μόνιμος τόπος κατοικίας για πολλές οικογένειες, κάτι που έχει συντελέσει σημαντικά στην δημιουργία μιας ασφαλούς κοινότητας αλλά και σε αυτή πολλαπλών υποδομών για την καλύτερη διαβίωση τους. Επίσης λόγω της εύκολης μετάβασης του, θεωρείται εύκολος θερινός προορισμός, εξού και διαθέτει διάφορες επιλογές διαμονής που σίγουρα απαντούν σε κάθε γούστο. Η πλειοψηφία των παραλιών είναι οργανωμένες και μάλιστα πολύ φιλικές προς παιδιά και οικογένειες αφού έχουν άμμο, κάνοντας τες ιδανικές για παιχνίδια ενώ τα νερά δεν είναι βαθιά άρα και πιο ασφαλή. Οικονομικό μεν αλλά ποιοτικό δε φαγητό θα βρείτε σε όλο το εύρος του νησιού, ενώ οι πλατείες και όχι μόνο συστήνονται για βόλτα με ποδήλατα. Ποιός θα περίμενε έναν παράδεισο τόσο κοντά στην Αθήνα;


4. Νάξος
Κλασικό καλοκαίρι σημαίνει καλοκαίρι σε Κυκλαδίτικο νησί, και τι καλύτερο από τη Νάξο για οικογενειακές διακοπές; Άπλετη φύση, ηρεμία και παιχνίδια στην άμμο μέχρι το βράδυ! Φρέσκος κυκλαδίτικος αέρας, αμμουδερές παραλίες, παραδοσιακές γεύσεις και βόλτες στην Χώρα! Η Νάξος αποτελεί ένα από τα πιο ήσυχα και φιλόξενα νησιά των Κυκλάδων, πλούσιο σε ομορφιά αλλά και οικογένειες όπως θα διαπιστώσετε. Οι επιλογές για διαμονή πολλές, και οι ευκαιρίες για διασκέδαση μικρών και μεγάλων ακόμα περισσότερες. Σίγουρα χρειάζεται αμάξι αν θέλετε να δοκιμάσετε τις παραλίες του νησιού αλλά και τα ορεινά μέρη του που δεν υπολείπονται σε ευχαρίστηση και παράδοση. Μια πραγματική ευκαιρία σύνδεσης με την φύση. Όσον αφορά το φαγητό, θα βρείτε αμέτρητα εστιατόρια που ποικίλουν ανάλογα με την προτίμηση αλλά και τις υπηρεσίες, κάνοντας την Νάξο ιδανική για τους “φίλους” του καλών πιάτων. Λίγες ώρες από την Αθήνα αλλά μακριά από την βουή και το άγχος που δεν έχουν θέση στις καλοκαιρινές σας οικογενειακές διακοπές.

5. Κρήτη
Ψάχνετε ένα μέρος με ποικίλες δραστηριότητες στη φύση για μικρούς και μεγάλους, γαλαζοπράσινα νερά, και φαγητό που θα σας τρέχουν τα σάλια; Η Κρήτη έρχεται να εκπληρώσει κάθε σας επιθυμία αφού θεωρείται τοπ καλοκαιρινός προορισμός για σχεδόν όλες τις ηλικίες αλλά και τις προτιμήσεις. Μονοπάτια για περίπατο και ποδηλασία, αναρρίχηση, πλούσια φύση και σπάνια ζώα! Ιστορία, τέχνη, κέντρο φεστιβάλ και εκδηλώσεων αλλά και της πιο διάσημης κουζίνας σε Ελλάδα και εξωτερικό! Τόπος ευφορίας και αυτονομίας, η Κρήτη αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα και περιζήτητα μέρη για οικογενειακές διακοπές και μη. Ιδανικό μέρος για πολυήμερες διακοπές καθώς υπάρχουν άπειρα πράγματα να δει κανείς και να δοκιμάσει! Οι παραλίες δε είναι μαγευτικές και μοναδικές ενώ όλα σχεδόν τα κομμάτια του νησιού προσφέρονται για διαμονή με κατάλληλες υποδομές για οικογένειες και παιδιά.