Επικαιρότητα:

Φθηνά νησιά για διακοπές με παιδιά – Οδηγός για το καλοκαίρι του 2022

07 Ιουν. 2022 - 15:03 | Ταξίδια
Φθηνά νησιά για διακοπές με παιδιά – Οδηγός για το καλοκαίρι του 2022

Η ώρα για τις καλοκαιρινές διακοπές πλησιάζει! Τα παιδιά όπως κι εσείς είναι έτοιμα για παραλία και χαλάρωση, μετά από έναν έντονο χειμώνα.

Αν ψάχνετε νησιά με φθηνό φαγητό, οικονομική διαμονή και εισιτήρια πλοίων σε χαμηλή τιμή, διαβάστε την παρακάτω λίστα με 3 κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα για διακοπές με παιδιά.

Διακοπές στη Λέσβο με παιδιά
Η Λέσβος είναι από τα καλύτερα νησιά για οικογενειακές διακοπές μιας και συνδυάζει ησυχία, φθηνό φαγητό, ανέσεις και μεγάλες παραλίες.

Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για Λέσβο από το λιμάνι του Πειραιά ξεκινούν στα 53 ευρώ το άτομο για το ταξίδι προς Μυτιλήνη. Ακόμα, υπάρχει πλοίο από το λιμάνι της Καβάλας προς Λέσβο.

Όσο για τη διαμονή στη Λέσβο, τα περισσότερα καταλύματα είναι στη Μυτιλήνη, την Ερεσό και το Μόλυβο. Οι τιμές είναι χαμηλές και υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία με πισίνα και πρωινό, ενοικιαζόμενα δωμάτια δίπλα στη θάλασσα και σπίτια με κήπο προς ενοικίαση.

Για φθηνό φαγητό στη Λέσβο, προτιμήστε τα ήσυχα ταβερνάκια στις παραλίες του νησιού και στα στενά της πόλης της Μυτιλήνης.

Όσο για τα παιδιά, θα χαρούν τις μεγάλες παραλίες του νησιού και θα εξερευνήσουν το διαδραστικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

 Διακοπές στη Λήμνο για οικογένειες
Το ταξίδι με οικογένεια στη Λήμνο είναι ιδανικό μιας και το νησί είναι ήσυχο, έχει καλές εγκαταστάσεις και μπορείτε να το επισκεφθείτε και τον Αύγουστο χωρίς να συναντήσετε την πολυκοσμία των Κυκλάδων.

Μπορείτε να πάρετε το πλοίο από Λαύριο προς Λήμνο με εισιτήρια που ξεκινούν μόλις στα 28 ευρώ και να φτάσετε το νησί σε 9 ώρες. Αν και το ταξίδι είναι λίγο μεγάλο, με την εφαρμογή του Ferryhopper μπορείτε να τσεκάρετε την πορεία του πλοίου σας στο χάρτη ζωντανά.

Η Λήμνος φημίζεται για τα πολλά τυροκομεία και οινοποιεία με φθηνά τοπικά προϊόντα. Όσο για τη διαμονή, οι τιμές ξεκινούν από 55 ευρώ το βράδυ για τετράκλινο δωμάτιο.

Τα παιδιά σίγουρα θα λατρέψουν τους αμμόλοφους στο βόρειο τμήμα του νησιού!

 Οικογενειακές διακοπές στο Αγκίστρι
Για γρήγορη απόδραση στα νησιά με την οικογένεια, το Αγκίστρι είναι εξαιρετική επιλογή! Το μικρό νησί του Σαρωνικού είναι τέλειο για γρήγορο ταξίδι από την Αθήνα και συνδέεται με πολλά καθημερινά δρομολόγια από τον Πειραιά.

Τα ακτοπλοϊκά για Αγκίστρι είναι φθηνά και ξεκινούν στα 17 ευρώ. Όσο για τη διαμονή στο Αγκίστρι, η τιμή δύο διανυκτερεύσεων για Σαββατοκύριακο κυμαίνεται στα 170 ευρώ σύνολο.

Στο Αγκίστρι θα βρείτε ταβερνάκια με φρέσκο ψάρι για τους μεγάλους, παραλίες με ρηχά νερά όπως η Σκάλα για τα παιδιά και πράσινα δάση για όλους!

Όπου και να διαλέξεις να πας οικογενειακές διακοπές φέτος, τσέκαρε τα δρομολόγια και τις προσφορές στα εισιτήρια των πλοίων στο Ferryhopper για να βρεις τα φθηνότερα ακτοπλοϊκά χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

enikos.gr