Επικαιρότητα:

Αγίου Πνεύματος 2021: Αποδράσεις ένα βήμα από την Αθήνα

17 Ιουν. 2021 - 12:24 | Ταξίδια
Αγίου Πνεύματος 2021: Αποδράσεις ένα βήμα από την Αθήνα

Αγίου Πνεύματος 2021: Η χώρα μας είναι γεμάτη με πανέμορφους προορισμούς που μας περιμένουν όλον τον χρόνο να τους επισκεφθούμε έναν προς έναν. Θα σας προτείνουμε, λοιπόν, κοντινές αποδράσεις εν’ όψει του τριημέρου, προκειμένου να ζήσετε στιγμές χαλαρές και γεμάτες χαμόγελα.

1.Σούνιο

Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί πάντα μια καλή ιδέα για κυριακάτικη εκδρομή. Είναι γνωστό για το ιερό του Ποσειδώνα που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

Η παραλιακή διαδρομή έως εδώ είναι μία από τις πιο όμορφες, ενώ η απαράμιλλη ομορφιά και η εξαίσια τοποθεσία του ναού, στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου Σουνίου, εντυπωσιάζουν όποιον τον επισκέπτεται. Πέραν του ναού, στο Σούνιο μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα φυσικά τοπία αλλά και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας. Το ιερό του Ποσειδώνα στο ακρωτήριο του Σουνίου αποδεικνύει περίτρανα πως οι Αρχαίοι Αθηναίοι γνώριζαν πολύ καλά πού να φτιάχνουν τους ναούς τους. Η πανοραμική θέα από το νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου προς το Σαρωνικό θα σας εντυπωσιάσει.

 2.Πόρος

Ο Πόρος είναι ένα όμορφο νησί του Σαρωνικού κόλπου μιας και αποτελεί έναν αρκετά δημοφιλή προορισμό απόδρασης από την Αθήνα. Είναι γνωστός για το υπέροχο λεμονοδάσος που βρίσκεται στην ακτή Πελοποννήσου καθώς και για το αρχαιολογικό μουσείο, στην πλατεία Κορυζή, το οποίο φιλοξενεί ευρήματα από το ναό του Ποσειδώνα, την αρχαία Τροιζήνα και από άλλα κοντινά αρχαιολογικά μέρη. Ακόμη, βόρεια του νησιού μπορεί κανείς να συναντήσει τα ερείπια του ναού του Ποσειδώνα.

 3.Μυκήνες

Ένας ιστορικός προορισμός εξόρμησης είναι οι Μυκήνες, που αποτελούν αρχαία πόλη της Αργολίδας κοντά στο βουνό Τρητός, απέναντι απ’ τον Αργολικό κόλπο. Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών βρίσκεται περίπου 90χλμ ΝΔ της Αθήνας, στη ΒΑ Πελοπόννησο. Μια άκρως ενδιαφέρουσα απόδραση με ιστορικό και διδακτικό χαρακτήρα για μικρούς και μεγάλους που εγγυάται να σας αποσπάσει από την καθημερινότητα.

 4.Ύδρα

Η Ύδρα είναι ένα όμορφο νησί πολύ κοντά στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στον Αργοσαρωνικό. Είναι από τα πιο γνωστά μέρη για εξορμήσεις στους τουρίστες αλλά εξίσου αγαπημένος και για τους Αθηναίους. Οφείλει το όνομά της στα άφθονα νερά, που ανάβλυζαν από τις πλούσιες πηγές που είχε κατά την αρχαιότητα. Έχει σημαντική ιστορία και παράδοση. Τα αναπαλαιωμένα αρχοντικά, το παλιό γραφικό λιμάνι με τις πολεμίστρες και τα κανόνια, τα μουσεία, τα μοναστήρια και η ναυτική σχολή συνθέτουν την εικόνα του νησιού, η οποία μας μαρτυρεί την σημαντική ιστορική σημασία του.

5. Λουτράκι

Μία απόδραση στο Λουτράκι είναι αυτό που λέμε το απόλυτο citybreak. Είναι δύο βήματα από την Αθήνα και ιδανικό μέρος για μία εκδρομή το Σαββατοκύριακο.

Επισκεφθείτε το περίφημο Ηραίον, το ναό προς τιμήν της θεάς Ήρας. Αν ο χρόνος σας το επιτρέπει μην χάσετε τη μοναδική ευκαιρία να περπατήσετε στις πανέμορφες διαδρομές και τα μονοπάτια που έχουν χαραχτεί για τους φυσιολάτρες στα Γεράνια όρη.

 
6.Σπέτσες

Oι Σπέτσες είναι ένα από τα νησιά του Αργοσαρωνικού και αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους δε θέλουν να κάνουν μεγάλο ταξίδι.

Θεωρείται το πιο κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού. Οι άμαξες που υπάρχουν στο νησί είναι ιδανικές για μια ρομαντική βόλτα. Η πιο γνωστή παραλία στο νησί είναι το Καΐκι. Άλλες παραλίες είναι η Αγία Μαρίνα και ο Βρέλλος. Η νυχτερινή διασκέδαση στις Σπέτσες είναι για όλους. Μπορείτε να πάτε σε κάποιο μαγαζί για ουζάκια και μεζέ ή να βγείτε το βράδυ για διασκέδαση μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

 7.Πήλιο

Το Πήλιο είναι βουνό στο Νομό Μαγνησίας δίπλα στην πόλη του Βόλου, με ύψος 1.624 μ. Κατά την Ελληνική μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών και πατρίδα των Κενταύρων. Θεωρείται ιδανικός προορισμός για όλο τον χρόνο καθώς συνδυάζει τόσο το βουνό όσο και τη θάλασσα. Διαθέτει κατάλληλες υποδομές για να φιλοξενήσει και να διασκεδάσει όλους τους επισκέπτες τόσο τους θερινούς όσο και τους χειμερινούς μήνες.

 8.Στεμνίτσα

Η Στεμνίτσα Αρκαδίας είναι χτισμένη στο Μαίναλο σε ύψος 1.083μ. και αποτελεί έναν παραδοσιακό προορισμό μόλις 220 χλμ από την Αθήνα. Η περιοχή είναι από την αρχαιότητα γνωστή ως Υψούς που σύμφωνα με τη μυθολογία χτίστηκε από τον Υψούντα, έναν από τους 50 γιους του βασιλιά της Αρκαδίας Λυκάονα. Η γραφική ομορφιά σας προσκαλεί να περιπλανηθείτε και να χαζέψετε τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια, αλλά και να επισκεφθείτε το λαογραφικό μουσείο, το φαράγγι του Λούσιου, το ελατόδασος του Μαίναλου και πολλά άλλα αξιοθέατα. Ιδανικός προορισμός και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως είναι ένας επίγειος παράδεισος και αν με ρωτάτε, δικαίως χαρακτηρίζεται έτσι διότι έχει πολλούς όμορφους προορισμούς, γνωστούς και μη στο ευρύ κοινό που όλοι μαζί συμβάλλουν, βάζοντας την δική τους πινελιά, στην μοναδικότητα αυτού του τόπου.

 9.Αίγινα

Βρίσκεται μόλις 40 λεπτά μακριά  από τον Πειραιά και είναι το ίδιο απολαυστική και το χειμώνα και το καλοκαίρι.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα ξακουστά φιστίκια Αιγίνης, όχι μόνο στην παραδοσιακή τους εκδοχή αλλά και σε πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως η πάστα φιστίκι, αλλά και το μέλι με φιστίκι. Στις δεκάδες ταβέρνες που λειτουργούν όλο το χρόνο, μπορείτε να απολαύσετε ψάρι που κυριολεκτικά μυρίζει θάλασσα. Έπειτα από το φαγητό σας, περιηγηθείτε στα αξιοθέατα του νησιού, όπως το Ναό της Αφαίας, την Παλαιοχώρα και επιβλητικό Μοναστήρι του Αγίου Νεκταρίου.

 10.Αγκίστρι

Κατεβαίνετε μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, παίρνετε το πλοίο και σε 1,5 ώρα είστε στο Αγκίστρι. Ένα πανέμορφο, μικρό μέρος με υπέροχη θάλασσα για ατελείωτο κολύμπι.

Εξερευνήστε τις ερημικές, βοτσαλωτές παραλίες του βορρά, τη Μαγκίζα και την Μπαριάμα. Κολυμπήστε στην Χαλικιάδα και μετά ανηφορίστε προς το Μετόχι, ένα μικρό και όμορφο χωριουδάκι και απολαύστε την υπέροχη πανοραμική θέα από την πλαγιά του λόφου.

 11.Ναύπλιο

Χρειάζεστε μόλις 1.5 ώρα οδήγηση και θα βρεθείτε σε μία πόλη-κόσμημα. Το Ναύπλιο είναι γραφικό, αρχοντικό, ροµαντικό και σας σαγηνεύει µε την ιστορικότητά του.

Θα ανηφορίσετε στο Παλαμήδι µε τα κατ’ ευφηµισµόν 999 σκαλοπάτια και θα βρεθείτε μπροστά στην υπέροχη θέα της πόλης και τον Αργολικό. Θα περπατήσετε περιµετρικά κάτω και γύρω από το Κάστρο, στην Ακροναυπλία ή Ίτς Καλέ, κάνοντας το γνωστό γύρο της Αρβανιτιάς. Θα συνεχίσετε τον περίπατό σας κατά µήκος της Παραλιακής, µε το Μπούρτζι να τραβάει το βλέµµα σας στο βάθος, θα χαζέψετε µαγαζιά µε παραδοσιακά προϊόντα στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης και θα αφεθείτε στις οµορφιές της Νέας, ξεκινώντας από την Πλατεία Συντάγµατος.