Χειμερινές Αποδράσεις σε Ελληνικά Νησιά: 8 Λόγοι για να τα Επισκεφτείτε

12 Νοε 2016 - 06:04 | Ταξίδια
Χειμερινές Αποδράσεις σε Ελληνικά Νησιά: 8 Λόγοι για να τα Επισκεφτείτε

Υπάρχουν μερικοί τόποι που αξίζει να τους επισκεφτεί κανείς και το χειμώνα. Δείτε παρακάτω 8 λόγους για να το κάνετε. 

Λίγο ή πολύ οι περισσότεροι συνδέουν τις χειμερινές αποδράσεις με κλασικούς προορισμούς όπως τα σαλέ και οι χιονοδρομικές πίστες που ανοίγουν για να υποδεχθούν, μαζί με το χιονιά, πλήθος κόσμου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς είναι τα ελληνικά νησιά για χειμερινές διακοπές; Κι όμως υπέροχοι τόποι όπου περιτριγυρίζονται από αλμυρό νερό μπορούν να σας μαγέψουν και το χειμώνα μέσα από άλλες τοποθεσίες πέραν μιας παραλίας.

Οικονομικότερη Διαμονή Στην off season περίοδο οι ξενοδοχειακές μονάδες προσφέρουν τις καλύτερες παροχές στις πιο ανταγωνιστικές τιμές. Η αναζήτηση για ένα πλήρες αλλά οικονομικό πακέτο είναι μια εύκολη υπόθεση και το κατάλυμα που ενδεχομένως θα βρείτε ούτε που μπορείτε, υπό άλλες συνθήκες, να το φανταστείτε.

Οικονομικότερη Μεταβίβαση Σε αυτή την περίοδο του χρόνου οι τιμές στα ακτοπλοϊκά ή ακόμη και τα αεροπορικά εισιτήρια είναι πιο προσιτές. Μην έχοντας να ανησυχείτε, λοιπόν, για το οικονομικό ζήτημα της μεταβίβασής σας μπορείτε απλώς να υπολογίσετε με τα χρήματα που εξοικονομείτε πού θα τα διαθέσετε για ψυχαγωγία ή διασκέδαση στο νησί.

Γευστικές Απολαύσεις Τα καταστήματα εστίασης που παραμένουν ανοιχτά το χειμώνα σε ένα νησί απευθύνονται συνήθως στους μόνιμους κατοίκους αυτού. Αυτό συνεπάγεται την απόλαυση τοπικών συνταγών και σπεσιαλιτέ στην καλύτερή τους εκδοχή. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι φορές που οι μαγαζάτορες φιλεύουν τους ελάχιστους πελάτες τους με καλούδια παραγωγής τους.

Εξερεύνηση Δίχως Περιορισμούς Η γνωριμία με το νησί γίνεται με τρόπο ήσυχο και φιλειρηνικό αφού η πολυκοσμία και οι υπεράριθμοι, κάθε λογής, κινητήρες δεν στοιβάζονται στους δρόμους και τα σοκάκια. Σε αυτή την περίοδο έχετε το χρόνο και πάνω απ’ όλα την άνεση να γνωρίσετε το μέρος όπως πραγματικά είναι χωρίς περιορισμούς.

Εναλλακτικές Ασχολίες Μια χειμερινή επίσκεψη σε ένα νησί δεν θα σας καθηλώσει σε μια ξαπλώστρα κάποιας παραλίας όπως συνήθως γίνεται το καλοκαίρι. Είναι ο καιρός που θα σας αναγκάσει να αναζητήσετε διαφορετικούς χώρους και εναλλακτικές δραστηριότητες για χαλάρωση και αγνάντι. Μια ζεστή σοκολάτα σε κάποιο παραθαλάσσιο café – bar ή μια υπέροχη πεζοπορία στα ορεινά του νησιού θα σας ανταμείψουν για την επιλογή σας.

Ήχοι και Εικόνες Πραγματικές. Η έλλειψη βοής των καταστημάτων διασκέδασης και η απουσία της οχλαγωγίας είναι κάτι που πραγματικά δεν θα σας λείψουν σε ένα νησί το χειμώνα. Το αντίθετο μάλιστα. Οι πραγματικοί ρυθμοί του νησιού θα σας επιτρέψουν να αφουγκραστείτε τον τόπο, να πάρετε μια δόση από τις μυρωδιές του και μια εικόνα ειλικρινή από κάθε σημείο που θα σταθείτε.

Έθιμα και Παραδόσεις. Σε κάθε τόπο τούτης της χώρας υπάρχουν έθιμα που πολλές φορές είναι εμπειρία μοναδική του να τα ζήσει κάποιος. Αν από νωρίς αποφασίσετε να πάτε σε κάποιο νησί για τις χειμερινές σας διακοπές αναζητήστε τα έθιμα ή τα φεστιβάλ που γίνονται την περίοδο που πρόκειται να αποδράσετε.

Αναζητήστε για εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα στους επικείμενους προορισμούς της επιλογής σας την περίοδο που πρόκειται να αποδράσετε. 

Αναζητήστε για εκδηλώσεις που θα λαμβάνουν χώρα στους επικείμενους προορισμούς της επιλογής σας την περίοδο που πρόκειται να αποδράσετε.

Σύμμαχος ο Καιρός. Στη σκέψη και μόνο νησί ο καθένας το φέρνει στο μυαλό του λουσμένο στον ήλιο. Κι αν δεν είναι τις μέρες που πρόκειται να το επισκεφτείτε τι έγινε; Σάμπως στο μέρος που ζείτε έχει πάντα ήλιο; Κάντε σύμμαχό σας τον καιρό όποιος κι αν είναι αυτός και χαρείτε τον τόπο! Άλλωστε, για τους ρομαντικούς τουλάχιστον, τα χρώματα του κάθε τόπου είναι μοναδικά και ο χειμωνιάτικος καιρός δίνει άλλη αίγλη στο νησί.