Επικαιρότητα:

Πέντε οικονομικοί προορισμοί για ένα μαγικό καλοκαίρι

01 Αυγ. 2014 - 14:07 | Ταξίδια

Πήρατε την άδειά σας αλλά το ταμείον είναι μείον; Κανένα πρόβλημα! Ανακαλύψαμε προορισμούς για χαμηλά βαλάντια, ώστε να κάνετε τις βουτιές σας και παράλληλα να μην σας κοστίσει ο κούκος αηδόνι.

Εύβοια

Tο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας είναι ό,τι πρέπει για εσάς που δεν έχετε μια περιουσία να ξοδέψετε για τη βενζίνη και τη διαμονή σας. Τόσο στο βόρειο, όσο και στο κεντρικό και νότιο κομμάτι της, θα βρείτε ενδιαφέροντες οικισμούς, πόλεις, φυσικά τοπία και ακρογιαλιές.

Υπέροχη είναι η Κύμη, που βρίσκεται στα ανατολικά παράλια του νομού, με τις πανέμορφες  παραλίες της.

Ακόμη must αξιοθέατο είναι η γραφική Λίμνη, που βρίσκεται που συνδυάζει το απόλυτο γαλάζιο του Ευβοϊκού κόλπου με την πλούσια βλάστηση και το μοναδικό πράσινο του γύρω τοπίου, αλλά και το φαράγγι του Νηλέα, ένα παρθένο μέρος απαράμιλλου φυσικού κάλλους, δυτικά της Αγίας Άννας, τις Ροβιές και την Αμάρυνθο, με τις ψαροταβέρνες και τις παραλιακές καφετέριες.

Τζιά

Μόλις μία ώρα από την Αθήνα, είναι ένα νησί κοσμοπολίτικο και παράλληλα με οικονομικές λύσεις, που προσφέρει τουριστικές επιλογές και nightlife. Ωραία ιδέα, αν θέλετε να κάνετε το πρώτο σας μπάνιο είναι να κατευθυνθείτε βόρεια στο Γιαλισκάρι, μια παραλία με χρυσή αμμουδιά και γαλανά νερά. Απολαύστε στη συνέχεια τα ουζάκια σας στο Βουρκάρι, ένα παραδοσιακό ψαροχώρι, που αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τους ιστιοπλόους και τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής.

Μια ωραία βόλτα, είναι στον προϊστορικό οικισμό της Αγίας Ειρήνης, που είχε καθοριστική σημασία στην ιστορία του πολιτισμού του Αιγαίου. Από εδώ, θα δείτε και το περίφημο στενό του Λάμπρου Κατσώνη, ενώ λίγο πιο πέρα βρίσκεται ο φάρος του Αγίου Νικολάου (1831), ο πρώτος που λειτούργησε στις Κυκλάδες και ο δεύτερος στην Ελλάδα.

Αίγινα

Μια ανάσα από τον Πειραιά, βρίσκεται η γραφική Αίγινα, ιδανικός τόπος για εσάς, που δεν θέλετε να ξοδέψετε τα μαλλιά της κεφαλής τους. Απολαύστε το καφέ σας στο λιμάνι της Πέρδικας, κάντε το μπάνιο σας στο «Κλειδί» και το απόγευμα ανεβείτε στο λόφο της Παλαιοχώρας με τα εκκλησάκια του και τη καταπληκτική θέα. Ακόμη για τη βόλτα σας αξίζει το λιμάνι και η παραλιακή ζώνη της Αίγινας, με τις παραδοσιακές άμαξες να σας περιμένουν για να σας ξεναγήσουν στο νησί.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε την ψαραγορά και τα παραδοσιακά ουζερί και μεζεδοπωλεία της, για να απολαύσετε φρέσκο ψάρι και τα παραδοσιακά αιγινίτικα φαγητά και μεζεδάκια. Must για το φαγητό σας είναι το ουζερί του «Σκοτάδη» στο λιμάνι, με φρέσκα θαλασσινά και κριθαρώτο, από τα λίγα! Τέλος πριν φύγετε αγοράστε φιστίκια Αιγίνης. Είναι τα καλύτερα παγκοσμίως και διαθέτουν προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Η ποικιλία των φιστικιών Αιγίνης ονομάζεται «Κοιλαράτη» και καλλιεργείται στο νησί από το 1860.

Άνδρος

Το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου, είναι ό,τι πρέπει για εσάς που δεν έχετε κομπόδεμα, αφού τα ακτοπλοϊκά εισητήρια είναι εξαιρετικά οικονομικά. Καταρράκτες, πράσινο, φαράγγια και πλαγιές γεμάτες βλάστηση και όλα αυτά ούτε δύο ώρες μακριά από την Αθήνα! Κάντε τη βόλτα σας στην αρχοντική Χώρα της Άνδρου  που ξεχωρίζει, χωρίς να μοιάζει ιδιαίτερα με κυκλαδίτικη πρωτεύουσα.

Το εφοπλιστικό παρελθόν του νησιού, ο πλούτος και το καλό γούστο, αποτυπώνονται στα νεοκλασικά με τις καταπράσινες αυλές και στα σπίτια των καπεταναίων. Η πιο όμορφη παραλία του νησιού είναι τα Άχλα και αξίζει να την επισκεφθείτε με το άλλο σας μισό.


Σύρος

Η ιδιαίτερη πατρίδα του Μάρκου Βαμβακάρη είναι ένας από τους αγαπημένους μου προορισμούς για τριήμερο και σας τη συστήνω ανεπιφύλακτα, ακόμη κι αν η τσέπη σας είναι σχεδόν άδεια! Μια ωραία βραδινή βόλτα, είναι στο μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Κινείται σε αργούς, νωχελικούς ρυθμούς και την ώρα που πίνεις το λικέρ σου, αγναντεύεις την Ερμούπολη και το λιμάνι από ψηλά, χαλαρώνοντας υπό τους ήχους τζαζ μουσικής.  Φορέστε αθλητικά παπούτσια για να ανέβετε τα αμέτρητα σκαλοπάτια του οικισμού, που μοιάζει με λαβύρινθο.