Επικαιρότητα:

Ναύπλιο: Ίσως η ομορφότερη πόλη της Πελοποννήσου

25 Ιουλ. 2014 - 09:15 | Ταξίδια

Η ιδέα ότι είναι η ιδανική πόλη του Σαββατοκύριακου έχει ξεπεραστεί. Το Ναύπλιο διαθέτει όλα τα απαραίτητα που χρειάζεστε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Νέοι ξενώνες με όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες μεγάλων ξενοδοχείων, ζαχαροπλαστεία, μπαράκια με προσωπικότητα, μεζεδοπωλεία, αρχαιολογικές ξεναγήσεις στις Μυκήνες και όχι μόνο, ανακαινισμένα μουσεία, βιτρίνες με ιδιαίτερα προϊόντα που μόνο στο Ναύπλιο θα βρεις αλλά και παραλίες που δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με αυτές των νησιών. Πιστεύουμε πως η πόλη είναι τελείως ανανεωμένη με νέες ιδέες που συμπληρώνουν μοναδικά την εμπειρία του ταξιδιού σας. Πινακοθήκη, το Μπούρτζι και το Παλαμήδι είναι κάποια από τα βασικά μέρη που επιβάλλεται να επισκεφτείτε.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το Ναύπλιο έχει γίνει η πόλη των ποδηλάτων, και θα ήταν καλό να γίνει παράδειγμα προς μίμηση. Από τη Πλατεία Συντάγματος, οι ντόπιοι τα νοικιάζουν και πηγαίνουν να εκπληρώσουν τις καθημερινές δουλειές τους. Και για εσάς όμως τους επισκέπτες είναι ότι πρέπει – ποδηλατάδα ανάμεσα στα πανέμορφα κτίρια χτισμένα από Τούρκους, Ενετούς και Φράγκους.

ΚΟΛΥΜΠΙ
Πρώτα από όλα η παραλία Ιρίων με πεντακάθαρα νερά, η οποία τυχαίνει να είναι και η αγαπημένη παραλία της Άννας Δρούζα. Επίσης άλλες δημοφιλείς παραλίες του Ναυπλίου είναι η οργανωμένη πλαζ του μικρού κόλπου της Αρβανιτιάς με άσπρα βότσαλα και τιρκουάζ νερά και beach bar/cafe και η μεγάλη αμμουδιά του Καραθώνα, που απλώνεται σ’ έναν κόλπο νότια της πόλης μόνο 3 χλμ. από το Ναύπλιο, ιδανική και για θαλάσσια σπορ.

 ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ
Σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από την πόλη βρίσκεται η Τίρυνθα – Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και σε 25 χλμ θα βρείτε το ανάκτορο του Aγαμέμνονα στις ­Μυκήνες, έναν από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Πελοποννήσου. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τον χώρο της αρχαίας Επιδαύρου και εάν βολεύει με τις ημερομηνίες σας – να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε μία παράσταση. Εμπειρία που θα χαραχτεί για πάντα μέσα στο μυαλό σας.

ΔΙΑΜΟΝΗ
Iria Bay (2752094265)
Παραλία Ιρίων. Για εσάς που θέλετε διακοπές με διανυκτέρευση γύρω στα 40 ευρώ.
Εκεί βρίσκεται το Iria Bay ένας ζεστός οικογενειακός χώρος δίπλα ακριβώς στη θάλασσα,το οποίο κατασκευάστηκε το 2004. Συνδυάζει την πέτρα και την θάλασσα στην απόλυτη αρμονία. Διαθέτει 2 τρίκλινα και 4 τετράκλινα δωμάτια πλήρως εξοπλισμένα με A/C, τηλεόραση, κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο, αυτόνομη θέρμανση και πάρκινγκ.

Amphitryon Ξενοδοχείο (Οδός Σπηλιάδου, 2752070700)
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο συγκαταλέγεται στην κορυφή της λίστας των καλύτερων boutique hotels την Ελλάδα. Μετά την ανακαίνιση του έρχεται να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες των πελατών του. Το ξενοδοχείο απέχει μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης. Όλα τα δωμάτια προσφέρουν άνετη διαμονή με θέα τον Αργολικό κόλπο κάθως και το πανέμορφο Μπόύρτζι.

ΦΑΓΗΤΟ
ΣΑΒΟΥΡΑΣ
Μετρά πολλές δεκαετίες λειτουργίας, με πάντα εντυπωσιακά ψάρια στις βιτρίνες του και όλα τα γνωστά μεζεδάκια μιας καλής ελληνικής ταβέρνας. Όταν καλοκαιριάζει και τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω αξίζει να απολαύσεις το μεσημέρι τα φαγητό σου στη δροσερή σκιά του πάρκου και το βράδυ να χαζεύεις το φωτισμένο Μπούρτζι που δεσπόζει ακριβώς απέναντι.

Για αυτούς που θέλουν πρώτο τραπέζι κύμα για το γεύμα τους προτείνουμε το Δελφίνι στο Βιβάρι με την πολυετή εμπειρία του οποίου ορκίζονται οι ντόπιοι. Εννοείται ότι η παραγγελία θα κινείται και πάλι σε –πάντα ολόφρεσκους– ψαρομεζέδες και ότι έχει πιαστεί το πρωί από το καϊκι.

Επισκεφτείτε το 360º Cafe-Bar (Παπανικολάου 26, τηλ. 27520 28068) για καφέ, ποτό ή ακόμα και για "εύκολο" φαγητό. Το  360º  Cafe - Bar, έναι ένα νέο, νεανικό, σύγχρονο στέκι, στεγασμένο σ' ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίσμα ηλικίας κοντά 200 χρόνων! Γνωρίζοντας αυτό το στοιχείο η μοντέρνα εσωτερική αρχιτεκτονική του, επιμελημένη από την διακεκριμένη interior designer Ισμήνη Καλέση, αποτελεί ένα "κόντρα" στοιχείο, που προκαλεί όμως ενδιαφέρον. Το 360º  Cafe - Bar, λειτουργεί από τις αρχές του 2012, προσφέροντας εκτός από τα συνηθισμένα (καφέδες και ποτά), κάποιες προτάσεις φαγητού αλλά και μια μεγάλη ποικιλία κρασιών.

Δύο τελευταία must
Antica Gelateria di Roma
Ουρές σχηματίζονται καθημερινά από κατοίκους της πόλης και επισκέπτες για τις τουλάχιστον είκοσι διαφορετικές γεύσεις παγωτού και σορμπέ που φιγουράρουν πολύχρωμες ανάμεσα σε απίστευτες συνθέσεις με φρέσκα φρούτα και λουλούδια, γνωστά ιταλικά προϊόντα, γκράπες, σοκολατάκια και πανετόνε. Η πλέον δημοφιλής γεύση είναι ο συνδυασμός παγωτού σοκολάτας και φουντούκι, αλλά αξίζει να δοκιμάσεις το περγαμόντο ή σύκο σορμπέ σε ένα από τα τραγανά χωνάκια του και τη zuppa inglese.

Επισκεφτείτε το Taste 3 όπου θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία ξηρών καρπών, μπαχαρικά  και τσάι από κάθε γωνιά του κόσμου και σύμφωνα και με τις φήμες ίσως και την καλύτερη σοκολάτα της Ελλάδας.