Επικαιρότητα:

Τρόποι να δώσετε cozy αισθητική στην κλασική σας κουζίνα το φθινόπωρο

17 Σεπ. 2024 - 22:44 | Χρήσιμες συμβουλές
Τρόποι να δώσετε cozy αισθητική στην κλασική  σας κουζίνα το φθινόπωρο

Είναι γεγονός ότι η εναλλαγή των εποχών αποτελεί μια μοναδική πηγή έμπνευσης για τη διακόσμηση των διαφορετικών χώρων του σπιτιού. Όλα φαίνονται να προσαρμόζονται γύρω από το κλίμα και τη διάθεση της κάθε εποχής με πρακτικές που μπορούν να ανανεώσουν την ατμόσφαιρα.

Μιας και το φθινόπωρο έχει ήδη αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του, φέρνοντας μαζί του τις πρώτες αστάθειες του καιρού, είναι κι η κατάλληλη στιγμή να δημιουργήσετε χώρους που θα αποπνέουν ζεστασιά, άνεση και θαλπωρή. Κάθε γωνιά του σπιτιού και πόσω μάλλον εκείνη της κουζίνας, μπορεί εύκολα να μεταμορφωθεί και να αποκτήσει μια cozy αισθητική, αν
ακολουθήσετε αυτές τις ιδέες. Πάμε λοιπόν να τις εξετάσουμε μαζί!

1. Αλλάξτε τη θεματική της
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να φέρετε το φθινόπωρο στην κουζίνα σας, από το να αγκαλιάσετε την ιδιαίτερη χρωματική της παλέτα. Οι ζεστές, γήινες αποχρώσεις, όπως το καφέ, το μουσταρδί, το βαθύ πορτοκαλί, το κεραμιδί και το σκούρο πράσινο, ενσαρκώνουν απίστευτα την ηρεμία και τη ζεστασιά του φθινόπωρου, οπότε γιατί να μην τα αξιοποιήσετε;

Για αρχή, μπορείτε να ξεκινήσετε τις ενέργειές σας από το βάψιμο των τοίχων σε ένα θερμό, ή κι ένα απαλό καφέ, το οποίο θα “μαλακώσει” αμέσως το ψυχρό κλίμα που μπορεί να επικρατεί. Όσον αφορά τα ντουλάπια, μπορείτε να δημιουργήσετε την ιδανική χρωματική αντίθεση, βάφοντας τα πάνω σε έναν ανοιχτότερο τόνο, όπως το κρεμ ή το μπεζ και τα κάτω ντουλάπια σε έναν πιο σκούρο, όπως το πράσινο ή το καφέ, ώστε να δώσετε βάθος και χαρακτήρα στην κλασική κουζίνα σας. Ολοκληρώστε το look με χάλκινες ή μπρούτζινες λεπτομέρειες σε λαβές και πόμολα, τα οποία θα προσφέρουν μια επιπλέον αίσθηση
πολυτέλειας και ζεστασιάς!

2. Δώστε βάση στα διακοσμητικά
Ακόμα κι αν δε νιώθετε έτοιμοι να δεσμευτείτε στις πιο “μόνιμες” αλλαγές, μπορείτε πάντα να βασιστείτε στη μεταμορφωτική δύναμη της διακόσμησης. Η αγορά είναι γεμάτη από διάφορες επιλογές, είτε πρόκειται για χαλιά, μικρο-αντικείμενα, αξεσουάρ ή ακόμα και μαγειρικά σκεύη. Όσο αυτά κινούνται στον άξονα της ζεστής και cozy αισθητικής, άλλο τόσο θα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός ζεστού και φιλόξενου χώρου.

Έτσι λοιπόν, μπορείτε να τοποθετήσετε μια κουρελού μπροστά από το νεροχύτη, ή ακόμα κι ένα μεγαλύτερο χαλί στο πάτωμα της κουζίνας, σε γήινα χρώματα και γεωμετρικά μοτίβα, τα οποία θα δώσουν ένα ρουστίκ φινίρισμα στην τελική εμφάνιση. Την ίδια λογική ακολουθήστε και στα τραπεζομάντηλα, τις κουρτίνες, τα μαξιλάρια και τα διάφορα διακοσμητικά στοιχεία, όπως είναι οι τεχνητές κολοκύθες ή τα κεραμικά βάζα. Τέλος, μια καλή ιδέα θα ήταν να ποντάρετε και στη φυσική διακόσμηση, γεμίζοντας ένα ξύλινο μπολ, ή ένα καλάθι με μήλα, αχλάδια, κάστανα και καρύδια. Όπως και να έχει, εσείς θα έχετε αποτυπώσει τέλεια τη φθινοπωρινή αισθητική!

3. Ενσωματώστε στοιχεία της φθινοπωρινής φύσης
Η φθινοπωρινή φύση γίνεται εύκολα κομμάτι της κουζίνας, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς όλες τις επιλογές που αυτή έχει να προσφέρει. Άλλωστε, είναι αλήθεια ότι το φυσικό στοιχείο, πέρα από την αισθητική του αξία, έχει ισχυρή επίδραση και στην ψυχολογία, αφού ηρεμεί κι αναζωογονεί την ατμόσφαιρα.

Μη διστάσετε λοιπόν να γεμίσετε ένα βάζο με λουλούδια όπως είναι τα ηλιοτρόπια, τα χρυσάνθεμα ή τα γεράνια και τοποθετήστε τα στον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνα σας. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείτε να πετύχετε και με τα αποξηραμένα λουλούδια, τα οποία θα ανανεώσουν το χώρο, χωρίς την τακτική ανάγκη του ποτίσματος ή την αντικατάστασή τους!

4. Ανανεώστε το φωτισμό
Μαζί με όλες τις αλλαγές που μπορείτε να επιφέρετε στην κουζίνα, θα ήταν έξυπνο να συνυπολογίσετε και την παράμετρο του φωτισμού. Το φθινόπωρο προσφέρει την ιδανική ευκαιρία για να δημιουργήσετε μια άνετη και cozy ατμόσφαιρα που θα αντικατοπτρίζει την ηρεμία που αποπνέει η φθινοπωρινή περίοδος.

Επομένως, ο κίτρινος και ζεστός φωτισμός μπορεί να δώσει αυτή τη -σχεδόν μαγική- και στα φωτιστικά που θα επιλέξετε. Για
παράδειγμα, οι επιτραπέζιες λάμπες και τα κρεμαστά φώτα με θερμό φωτισμό θα αναδείξουν τα υλικά και τα χρώματα της κουζίνας, κάνοντάς τα να δείχνουν ακόμα πιο ελκυστικά και ζωντανά. Βέβαια, για τις απογευματινές και βραδινές ώρες, τα κεράκια μπορούν να κοσμίσουν το δωμάτιο με την απαλή και ρομαντική τους λάμψη, για ένα ακόμα πιο έντονο φθινοπωρινό αποτέλεσμα!

Κάθε αλλαγή, όσο μικρή και μεγάλη αν είναι, μπορεί να μεταμορφώσει την κουζίνα σας προς το καλύτερο. Ακολουθήστε πιστά τον οδηγό που σας παραθέσαμε κι αφήστε το χώρο να συμβαδίσει με τις επιταγές του φθινόπωρου!