Επικαιρότητα:

Το σημείο του σώματος που οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζεται να πλένεις τόσο συχνά

19 Ιουλ. 2024 - 11:32 | Χρήσιμες συμβουλές
Το σημείο του σώματος που οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζεται να πλένεις τόσο συχνά

Ξέρουμε, δεν αντέχεις άλλες συμβουλές υγιεινής. Καθημερινά, βομβαρδίζεσαι από αμέτρητα tips ή hacks σχετικά με το εάν φροντίζεις σωστά τον εαυτό σου, το σώμα σου, την υγεία σου γενικότερα. Αλλά, αυτό κάποιες φορές σου προσφέρει και νέες, απρόσμενες γνώσεις. Και σε αυτό το άρθρο, ίσως ανακαλύψεις ένα «λάθος» που, όπως φαίνεται, κάνουμε όλοι στο μπάνιο.

Υπάρχουν άνθρωποι που «ορκίζονται» ότι πρέπει να πλένουμε τα πόδια στο ντους, αυτή είναι η αλήθεια. Από την άλλη, υπάρχουν κι εκείνα τα άτομα που πιστεύουν ότι είναι υπερβολικό, καθώς το σαπούνι από το πλύσιμο του υπόλοιπου σώματος, λειτουργεί αποτελεσματικά. Και τώρα, ίσως το ερώτημα (εάν το είχες), θα λυθεί. Οι οικοδεσπότες του podcast «Am I Doing It Wrong», της HuffPost, μίλησαν με τη δερματολόγο και ιδρύτρια του Ocean Skin & Vein Institute, Ντίβγια Σόκεν, για τα λάθη που κάνουμε στο μπάνιο.

Και τα ανέλυσαν όλα. Την ιδανική θερμοκρασία ντους, την καλύτερη ώρα για να κάνει κάποιος μπάνιο, πόση ώρα πρέπει να μένουμε κάτω από το νερό, τα πάντα. Μεταξύ αυτών, και το πλύσιμο των ποδιών. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να τα πλύνεις», είπε η ειδικός. «Εκτός κι αν είσαι κάποιος που ιδρώνει πολύ και μόλις έκανε 30 χιλιόμετρα με το ποδήλατο. Τότε ναι, πλύνε τα πόδια σου». Η ίδια, εξήγησε, επίσης, ότι αφού τα πόδια μας καλύπτονται συνήθως από ρούχα, παραμένουν σχετικά καθαρά όλη την ημέρα, σε αντίθεση με τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα, που είναι επιρρεπείς στην ανάπτυξη βακτηρίων.

«Πιστεύω ότι το νερό και το σαπούνι που στάζουν κάτω είναι αρκετά», συνέχισε και τόνισε ότι το πλύσιμο των ποδιών πολύ συχνά μπορεί να ξηράνει και να ερεθίσει το δέρμα. Ωστόσο, η συμβουλή της ειδικού, δεν συνεπάγεται πως πρέπει να τεμπελιάζουμε όταν κάνουμε ντους. Εκτός από τα πόδια, υπάρχουν άλλες περιοχές του σώματος που χρειάζονται επιπλέον προσοχή. Αυτές, πρέπει να τις πλένουμε για τουλάχιστον 60 δευτερόλεπτα.