Επικαιρότητα:

Προσθέστε το στη σόδα και ρίξτε το στην τουαλέτα! Το καλύτερο λευκαντικό για να εξαφανίσετε άλατα και βρωμιά

03 Ιουν. 2024 - 19:17 | Χρήσιμες συμβουλές
Προσθέστε το στη σόδα και ρίξτε το στην τουαλέτα! Το καλύτερο λευκαντικό για να εξαφανίσετε άλατα και βρωμιά

Τα άλατα στο μπάνιο είναι ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Εμφανίζεται συχνότερα στην τουαλέτα και είναι δύσκολο να αφαιρεθεί εάν η τουαλέτα δεν καθαρίζεται τακτικά. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο. Χάρη σε ένα σπιτικό μείγμα, η τουαλέτα θα γίνει και πάλι χιονισμένη.

Οι δυσάρεστες κίτρινες εναποθέσεις στην τουαλέτα προκαλούνται από το σκληρό νερό. Περιέχει πάρα πολλά άλατα μαγνησίου, ασβεστίου, μαγγανίου και σιδήρου. Αυτά καθιζάνουν από το νερό και κατακάθονται στη λεκάνη της τουαλέτας. Αν δεν καθαρίζετε τακτικά την τουαλέτα σας, οι λεκέδες όχι μόνο μεγαλώνουν, αλλά και απομακρύνονται όλο και πιο δύσκολα. Ένα μείγμα τριών συστατικών που λειτουργεί ως λευκαντικό έρχεται να σας σώσει.

Πώς να αφαιρέσετε τα παχιά άλατα στην τουαλέτα; Τραβήξτε για τα προϊόντα κουζίνας

Για να αποτρέψετε τα άλατα, πρέπει να θυμάστε να καθαρίζετε τακτικά. Θα πρέπει να καθαρίζετε την τουαλέτα τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, καθώς και το ντους και το νιπτήρα. Σε περίπτωση που τη χρησιμοποιούν καθημερινά πολλά άτομα, αξίζει να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε βράδυ για να τρίβετε την τουαλέτα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι δεν θα εμφανιστούν άλατα στο μπάνιο.

Ένας καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τις επικαθίσεις είναι να συνδυάσετε 75 γραμμάρια κιτρικού οξέος με 225 γραμμάρια σόδας. Ανακατέψτε τα πάντα καλά, ώστε να μη δημιουργηθούν σβώλοι. Προσθέστε 15 σταγόνες από ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας, όπως λεβάντα, μέντα ή λεμόνι, στο μείγμα. Θα κάνει την τουαλέτα να μυρίζει ευχάριστα.

Πώς να αφαιρέσετε τα άλατα από τον πυθμένα της λεκάνης της τουαλέτας; Βάλτε δύο κομμάτια στην τουαλέτα.

Ρίξτε λίγο νερό στο μείγμα που έχετε ετοιμάσει από τις παραπάνω προετοιμασίες. Το μείγμα θα πρέπει να εξακολουθεί να είναι κονιορτοποιημένο, απλά ελαφρώς υγρό. Το αδειάζετε όλο σε δίσκους για παγάκια. Αφήστε το στην κατάψυξη για 6 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, οι κύβοι θα είναι έτοιμοι για χρήση. Βάλτε δύο κομμάτια στην τουαλέτα και περιμένετε να σχηματιστεί αφρός. Στη συνέχεια, πάρτε μια βούρτσα και τρίψτε τη λεκάνη της τουαλέτας. Θα είναι καθαρή, γυαλιστερή και λευκή. Αν τα υπολείμματα βρίσκονται κυρίως στον πάτο της τουαλέτας, αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα με 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι ή μια οδοντόβουρτσα για να τα απλώσετε στα υπολείμματα. Φροντίστε να το κάνετε αυτό φορώντας γάντια. Αφήστε το μείγμα για 15 λεπτά και ξεπλύνετε.

πηγή: lafresko.nl