Επικαιρότητα:

Πώς θα κάνουμε γυμναστική έξω και τον χειμώνα

04 Δεκ. 2022 - 17:31 | Χρήσιμες συμβουλές
Πώς θα κάνουμε γυμναστική έξω και τον χειμώνα

Aκόμα και αν αγαπάτε την γυμναστική, τα πρώτα κρύα του χειμώνα σίγουρα μπορεί να αποτελέσουν πρόκληση για την fitness ρουτίνα μας. Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες, οι μικρότερες μέρες και συνολικά ο πιο μουντός καιρός μπορεί να μειώσουν τα κίνητρά μας. Ενώ αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι φυσιολογικά για το καλό της ευεξίας και της υγείας μας πρέπει να τα ξεπεράσουμε και με τα ακόλουθα hacks μπορούμε να τα καταφέρουμε:

Εάν ο μουντός καιρός σας «κλέβει» την όρεξη
Επιλέξτε να κάνετε κάτι που σας αρέσει, νέο τύπο φυσικής δραστηριότητας ή κάποιο παλιό και αγαπημένο. Είτε πρόκειται για προπόνηση δύναμης, HIIT, γιόγκα, πιλάτες είτε για περπάτημα, πυγμαχία, ποδηλασία, επιλέξτε κάτι που σας ανανεώνει και τονώνει την διάθεσή σας. Πειραματιστείτε με διαφορετικά στυλ προπόνησης και δείτε τι σας αρέσει περισσότερο.

Η εύρεση τρόπων για να κάνετε την κίνηση πιο ευχάριστη σχετίζεται επίσης με το ποια ώρα της ημέρας ασκείστε και πόσο καιρό. Εάν προτιμάτε να τελειώνετε με την γυμναστική σας από νωρίς τότε μπορείτε να κάνετε μια μικρή προπόνηση τριάντα λεπτών μόλις ξυπνήσετε. Εάν μια μεγάλη προπόνηση ακούγεται αποθαρρυντική, δοκιμάστε να την χωρίσετε σε μικρότερα κομμάτια, όπως μια σύντομη βόλτα το πρωί, μια γρήγορη προπόνηση το απόγευμα μετά την δουλειά ή και λίγες ασκήσεις γιόγκα πριν να κοιμηθείτε.

Εάν κρυώνετε στην γυμναστική σας
Εάν νιώθετε ότι κρυώνετε όταν είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την προπόνησή σας, αφιερώστε λίγα λεπτά ακόμα στην προθέρμανση σας για να βεβαιωθείτε ότι έχετε ανεβάσει τη θερμοκρασία του σώματός σας και ότι η ροή του αίματος στους μυς είναι αυξημένη.

Ξεκινήστε αργά και σταδιακά αυξήστε την ένταση. Αυτό θα σας βοηθήσει να προετοιμάσετε το σώμα σας για την κίνηση που θα έρθει και να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού.Μια καλή χειμερινή προθέρμανση θα μπορούσε να περιλαμβάνει πέντε λεπτά αερόβιας γυμναστικής, ακολουθούμενα από μερικές δυναμικές διατάσεις σε αρθρώσεις και μυς στους οποίους θα εστιάσετε κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας.

Αναφορικά με τα χειμερινά ρούχα προπόνησης, φορέστε στρώσεις που μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε όταν ζεσταθείτε. Για τις βασικές στρώσεις σας, αποφύγετε το βαμβάκι και επιλέξτε υφάσματα που απομακρύνουν τον ιδρώτα για να απομακρύνουν την υγρασία από το σώμα σας και να στεγνώσουν γρήγορα. Τις πολύ κρύες μέρες, προστατέψτε τα άκρα σας με γάντια, σκουφάκι και πιο χοντρές κάλτσες.

Η προετοιμασία της επιτυχίας
Όπως μπορείτε να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο εύκολη μέσα από τον προγραμματισμό και την προετοιμασία, το ίδιο ισχύει και για την γυμναστική. Εάν θέλετε να γυμναστείτε το επόμενο πρωί, βρείτε τι ρούχα θα φορέσετε από το προηγούμενο βράδυ. Ρυθμίστε το ξυπνητήρι σας και μην πατήσετε αναβολή.

Εάν επιλέξετε να κάνετε γυμναστική μετά την δουλειά, τότε φορέστε τα ρούχα της γυμναστικής σας μόλις πάτε στο σπίτι. Για τις προπονήσεις σε εξωτερικούς χώρους, ελέγξτε την πρόγνωση του καιρού εκ των προτέρων για να επιλέξετε τις καλύτερες ώρες της ημέρας για να είστε έξω.

Εάν τελικά οι καιρικές συνθήκες «ακυρώσουν» τα πλάνα σας, έχετε ένα plan B κατά νου. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια προπόνηση που μπορείτε να κάνετε από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού σας.

vita.gr