Επικαιρότητα:

Στρώμα: Έτσι θα το καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα

21 Νοε 2022 - 22:14 | Χρήσιμες συμβουλές
Στρώμα: Έτσι θα το καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα

Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο, αλλά το στρώμα δεν πρέπει να αποτελεί το πλέον μόνιμο κομμάτι του υπνοδωματίου σας. Αντίθετα, πρέπει οπωσδήποτε να το αλλάζετε κάθε 8-10 χρόνια μιας και στο εσωτερικό του τείνουν να τρυπώνουν επικίνδυνα βακτήρια. Τα τελευταία, μάλιστα μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα επικίνδυνα για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα με το αναπνευστικό τους.

Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμάστε ότι πρέπει να καθαρίζετε ακόμα και τα καινούργια στρώματα κάθε 2-3 μήνες. Με ποιον τρόπο; Βγάλτε το στρώμα στον ήλιο και χτυπήστε το δυνατά κι από τις δύο πλευρές με ένα τιναχτήρι. Στη συνέχεια, αφήστε το όρθιο στη βεράντα για 5-6 ώρες προτού το τοποθετήσετε εκ νέου στο κρεβάτι σας του οποίου την επιφάνεια, προηγουμένως, έχετε ψεκάσει με κάποιο ειδικό σπρέι κατά των ακάρεων. Τέλος, μην αμελείτετε να γυρίζετε το στρώμα σας δύο φορές τον χρόνο.

Μια άλλη πιο απλή λύση -μπορεί να δυσκολεύεστε να σηκώσετε ολόκληρο στρώμα και να το βγάλετε στη βεράντα- είναι να πασπαλίσετε την επιφάνειά του με μαγειρική σόδα. Αφήστε την για 30 λεπτά με 1 ώρα να δράσει και έπειτα σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα. 

Για να κάνετε το στρώμα σας να μοσχομυρίσει απλά ρίξτε μέσα στο κουτί της σόδας 10-20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Ανακατέψτε καλά και έπειτα πασπαλίστε το στρώμα με το μείγμα σόδας και αιθέριου ελαίου. Το στρώμα σας μετά το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα θα μοσχομυρίσει.

 
Πηγή: spirossoulis.com