Επικαιρότητα:

Εφτά πολύτιμες συμβουλές για λιπαρή επιδερμίδα

07 Νοε 2022 - 09:36 | Χρήσιμες συμβουλές
Εφτά πολύτιμες συμβουλές για λιπαρή επιδερμίδα

Αν έχεις λιπαρό δέρμα σίγουρα θα υπάρχουν φορές που τα γενικά beauty tips δεν «πιάνουν» στη δική σου περίπτωση. Η λιπαρότητα είναι μία κατάσταση που μπορεί να υπάρχει γενικά σαν τάση στην επιδερμίδα σου, αλλά μπορεί να ενταθεί και από συγκεκριμένες πρακτικές άθελά σου. Αντίστοιχα, μπορεί να ισορροπηθεί με άλλες. Παρακάτω ακολουθούν οι καλύτερες συμβουλές για λιπαρή επιδερμίδα.

Συμβουλές για λιπαρή επιδερμίδα
1. Μην πλένεις συχνά το πρόσωπό σου με νερό… Ναι καλά διάβασες! Εκεί έξω θα ακούσεις να δίνονται πολλές συμβουλές για τον συχνό καθαρισμό του προσώπου, όμως χρειάζεται να γνωρίζεις ότι το πλύσιμο με νερό και σαπούνι απογυμνώνει την επιδερμίδα εκτός από τους ρύπους και από τα πολύτιμα έλαια που την προστατεύουν. Όταν κάνεις υπερβολικό καθαρισμό, το δέρμα προκειμένου να προστατευθεί μπαίνει στην διαδικασία να υπερεκκρίνει σμίγμα. Ο βέλτιστος καθαρισμός (σύμφωνα και με την celebrity αισθητικό Nicole Caroline) γίνεται το βράδυ και είναι διπλός. Καθαρίζεις με έλαιο και μετά με κρέμα το πρόσωπο, αφαιρώντας ό,τι χρειάζεται. Το δέρμα μένει καθαρό και αναζωογονείται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί δεν ξανακαθαρίζεις, παρά ξεκινάς την ρουτίνα σου από την ενυδάτωση. Ό,τι καθαριστικό προσώπου και να χρησιμοποιείς, φρόντισε να είναι ήπιο και να σέβεται την επιδερμίδα.
 
2. Μην «τρίβεις» το πρόσωπό σου με την πετσέτα για να το στεγνώσεις μετά το πλύσιμο. Εκτός από ερεθισμό, αυτό μπορεί να προκαλέσει περισσότερη έκκριση σμίγματος, όπως είπαμε παραπάνω ότι κάνει και ο υπερβολικός καθαρισμός. Αντί αυτού στέγνωσε με ελαφρές ταμποναριστές κινήσεις.
 
3. Αν χρησιμοποιείς λοσιόν σαν βήμα στην ρουτίνα σου, φρόντισε να είναι απαλλαγμένη από οινόπνευμα, διότι ερεθίζει και ξηραίνει το δέρμα με αποτέλεσμα πάλι την έξτρα λιπαρότητα.
 
4. Μην αποφεύγεις την ενυδατική κρέμα από φόβο για λιπαρότητα. Αντίθετα, χρησιμοποίησε ενυδατικά προϊόντα ευλαβικά, απλά φρόντισε να είναι ελαφριάς υφής η κρέμα σου ή oil-free σε περίπτωση που έχεις υπερβολικό σμίγμα.
 
5. Κάνε μία μάσκα άργιλου την εβδομαδιαία σου φίλη και θα έχεις ακόμα πιο καθαρή και ματ επιδερμίδα.
 
6. Πριν το μακιγιάζ χρησιμοποίησε ένα mattifying primer. Έτσι το δέρμα θα μείνει χωρίς γυαλάδες για περισσότερο χρόνο. Παράλληλα, δεν θα χρειαστεί να εφαρμόσεις έξτρα πούδρα ή κάτι άλλο κάνοντας το αποτέλεσμα του μακιγιάζ αφύσικο. Κράτα κοντά σου και blotting papers για φρεσκάρισμα του ματ αποτελέσματος.
 
7. Να θυμάσαι ότι το λιπαρό δέρμα είναι συνήθως κι ευαίσθητο, οπότε προτίμησε σε όλα τα βήματα περιποίησης υποαλλεργικές και καταπραϋντικές συνθέσεις.

healthstories.