Υπνος: 5 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

02 Νοε 2022 - 19:08 | Χρήσιμες συμβουλές
Υπνος: 5 συμβουλές για καλύτερο ύπνο

Δυσκολεύεστε να ξεκουραστείτε καλά; Ένας εξειδικευμένος σύμβουλος μοιράζεται μερικές κορυφαίες συμβουλές για έναν πιο αναζωογονητικό ύπνο. Όλοι το θέλουμε, και όλοι το χρειαζόμαστε. Αλλά για πολλούς ανθρώπους, μια καλή βραδινή ξεκούραση δεν είναι πάντα εύκολο να επιτευχθεί.Η Μέγκαν Σάντερσον, εξειδικευμένη σύμβουλος και σύμβουλος ευεξίας, μοιράζεται τις κορυφαίες συμβουλές της για βαθύτερο, πιο ξεκούραστο ύπνο.

 Πώς να εξασκήσετε την καλή υγιεινή του ύπνου

  1. «Να έχετε τακτικό χρόνο ύπνου. Να είστε στο κρεβάτι και έξω από το κρεβάτι την ίδια ώρα κάθε μέρα για να ρυθμίσετε το ρολόι του σώματός σας».
  2. «Ασχοληθείτε με ενεργητικές ασκήσεις χαλάρωσης. Ο διαλογισμός , η αναπνοή και η γιόγκα  μπορούν να βοηθήσουν να προκληθεί η ηρεμιστική απόκριση, καθιστώντας ευκολότερο τον ύπνο».
  3. «Κλείστε τα ηλεκτρονικά και αποφύγετε τις ηλεκτρονικές συσκευές πριν κοιμηθείτε. Το τεχνητό μπλε φως από αυτές τις συσκευές μπορεί να καταστέλλει την απελευθέρωση μελατονίνης, η οποία μπορεί να αναστατώσει τον ύπνο και την αφύπνιση».
  4. «Περιορίστε το αλκοόλ, την καφεΐνη και το τσιγάρο. Μια κοινή παρανόηση είναι ότι το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε, αλλά ενώ μπορεί να σας κάνει να νυστάζετε, μπορεί να σας διαταράξει όλη τη νύχτα».
  5. « Βεβαιωθείτε ότι η κρεβατοκάμαρά σας είναι άνετη. Να προσέχετε τον φωτισμό, τη θερμοκρασία και τον θόρυβο. Κάντε το δωμάτιό σας έναν ήρεμο χώρο όπου το σώμα αισθάνεται ασφαλές.”

Ο ποιοτικός ύπνος μπορεί να αποτραπεί από:
Σωματικές καταστάσεις, όπως άπνοια ύπνου και άλλες διαταραχές ύπνου
Ιατρικές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένης της παλινδρόμησης οξέος και του χρόνιου πόνου
Φάρμακα, όπως κορτικοστεροειδή και β-αναστολείς
Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως ένας σύντροφος που ροχαλίζει στο κρεβάτι
Ψυχικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της ανησυχίας και του στρες
Γερνάτε γιατί, καθώς μεγαλώνετε, ο ύπνος σας τείνει να γίνεται πιο ελαφρύς και κατακερματισμένος, ειδικά κατά το δεύτερο μισό της νύχτας
Εξάψεις, που μπορεί να διακόψουν τον ύπνο των γυναικών κατά την εμμηνόπαυση