Επικαιρότητα:

Γιατί πρέπει να παραγγέλνεις πάντα το πιο φθηνό κρασί του μενού

29 Οκτ. 2022 - 07:24 | Χρήσιμες συμβουλές
Γιατί πρέπει να παραγγέλνεις πάντα το πιο φθηνό κρασί του μενού

Γιατί πρέπει να παραγγέλνεις πάντα το πιο φθηνό κρασί του μενού
Το φθηνό δεν είναι απαραίτητα κακό και υπάρχει λόγος γι αυτό.

«Το να επιλέγεις το δεύτερο ή το τρίτο πιο ακριβό κρασί από μια wine list είναι μεγάλο λάθος» υποστηρίζει ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαίους σομελιέ, καθώς δεν είναι λίγα τα εστιατόρια που τροποποιούν τον κατάλογο με απώτερο σκοπό να επωφεληθούν από αυτό.

Στο βιβλίο του «How to Drink Like a Billionaire» ο Mark Oldman γράφει πως ο πελάτης επιλέγει συνήθως μια οικονομική λύση αλλά όχι τόσο οικονομική ώστε να τον κάνει να δείχνει «τσαμπατζής».

«Γνωρίζοντας ότι θα πουλήσει σχεδόν αμέσως πολλοί επιχειρηματίες τοποθετούν ένα καλό κρασί σε χαμηλότερη τιμή. Αυτό σε καμιά περίπτωση δε μειώνει την αξία του.» συμπληρώνει ο Oldman, τονίζοντας ακόμη πως «Μην διστάσεις να παραγγείλεις το πιο φθηνό κρασί της λίστας, παρόλο που πολλοί το παραμελούν από φόβο ή ντροπή λόγω της χαμηλής του τιμολόγησης».

Η μόνη παρατήρηση; Φρόντισε το εστιατόριο που θα επιλέξεις να ενδιαφέρεται πραγματικά για την ποιότητα των προϊόντων του και ειδικά για τις επιλογές της λίστας κρασιών του. Μη ντρέπεσαι λοιπόν. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να νιώθεις αμηχανία όταν κληθείς να επιλέξεις.

askmen