Επικαιρότητα:

Το απίστευτο κόλπο με το πλυντήριο πιάτων για να στεγνώνουν γρήγορα τα πιάτα

17 Οκτ. 2022 - 05:19 | Χρήσιμες συμβουλές
Το απίστευτο κόλπο με το πλυντήριο πιάτων για να στεγνώνουν γρήγορα τα πιάτα

Το πλυντήριο πιάτων έχει αποδειχθεί μεγάλος «σύμμαχος» για τις σύγχρονες νοικοκυρές, ενώ αποτελεί και μία από τις βασικές ηλεκτρικές συσκευές που είθισται να έχει το κάθε νοικοκυριό. Και ενώ βοηθάει πολύ στο να σας κάνει να κερδίζετε χρόνο, το μόνο πράγμα στο οποίο δημιουργούνται ενστάσεις ως προς τη λειτουργία και τη χρήση του, είναι το γεγονός ότι τα πιάτα δεν στεγνώνουν εύκολα σε αυτό. Χρειάζεται, δηλαδή, να τα σκουπίσετε με το χέρι.

Ήρθε, όμως, η ώρα να μάθετε ότι υπάρχει ένα πολύ έξυπνο κόλπο το οποίο θα σας βοηθήσει να κάνετε τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων να στεγνώσουν πολύ γρήγορα και, μάλιστα, χωρίς εσείς να χρειαστεί να κάνετε κάτι σπουδαίο. Απλώς να χρησιμοποιήσετε ένα αντικείμενο που έχετε ήδη στο σπίτι.

 Το βίντεο στο TikTok για το πλυντήριο πιάτων που θα σας εκπλήξει ευχάριστα

@brunchwithbabs Life Changing Dishwasher Hack #tutorials #kitchenhacks #parentsoftiktok #dishwasherhack ♬ original sound - everyone’s grandmother


 
Η χρήστης του TikTok brunchwithbabs μοιράστηκε αυτό το hack για το πλυντήριο πιάτων σε ένα βίντεο, αποκαλύπτοντας ότι το μυστικό για πιάτα χωρίς σταγόνες είναι η προσθήκη μιας καθαρής πετσέτας πιάτων στην πόρτα του πλυντηρίου μετά από κάθε πλύση.

Μόλις, λοιπόν, το μηχάνημά σας ολοκληρώσει τη λειτουργία του, ανοίξτε το και απλώστε την πετσέτα πάνω από την πόρτα. Κλείστε την και περιμένετε αρκετά λεπτά πριν αδειάσετε το πλυντήριο. Όταν έρθει η ώρα να τακτοποιήσετε τα πιάτα, θα πρέπει να είναι στεγνά καθώς και αστραφτερά καθαρά.

Αν και μπορεί να μοιάζει με τρελό κόλπο, δεν πρόκειται για κάποιο είδος μαγείας! Μεγάλο μέρος του νερού που συσσωρεύεται στα καθαρά πιάτα προέρχεται από τον ατμό στο εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων που συμπυκνώνεται μετά το τέλος του κύκλου στεγνώματος. Βάζοντας αμέσως μια πετσέτα στο εσωτερικό της πόρτας, δίνετε σε αυτή την περίσσεια υγρασία τη δυνατότητα να πάει κάπου αλλού και στη συνέχεια, το πανί απορροφά τα περισσότερα από τα σταγονίδια νερού, χωρίς να απαιτείται καμία χειρωνακτική εργασία από μέρους σας.

Γιατί δεν πρέπει να ξεπλένετε τα πιάτα πριν τα βάλετε στο πλυντήριο
   
Παρά τις αμφισβητήσιμες ικανότητές τους στο στέγνωμα, τα πλυντήρια πιάτων είναι εκπληκτικά αποδοτικά. Το πλύσιμο των πιάτων στο πλυντήριο εξοικονομεί στην πραγματικότητα περισσότερο νερό από το πλύσιμο στο χέρι, και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να ξεπλένετε τα βρώμικα πιάτα σας πριν τα τακτοποιήσετε στο πλυντήριο.