Επικαιρότητα:

5 tips για μια ομαλή προσαρμογή μετά τις διακοπές

29 Αυγ. 2022 - 06:51 | Χρήσιμες συμβουλές
5 tips για μια ομαλή προσαρμογή μετά τις διακοπές

Διακοπές ήταν και πέρασαν… Σίγουρα, όσο ολιγοήμερες κι αν είναι, μας κάνουν καλό και σωματικά και ψυχολογικά, αλλά τελειώνουν γρήγορα. Επιστρέφουμε λοιπόν πίσω στη δουλειά, στις υποχρεώσεις, στο πρόγραμμα της οικογένειας, που άλλωστε διαρκεί και όλο το χρόνο.
Για να βοηθήσετε το σώμα, την ψυχή και το μυαλό σας να προσαρμοστούν στα μετά-το-καλοκαίρι δεδομένα, σας παραθέτουμε παρακάτω 5 χρήσιμα tips:

Ξεκινήστε σιγά σιγά!
Μπείτε σιγά σιγά στο πρόγραμμά σας, μην τα ξεκινήσετε όλα μαζί, μην προσπαθήσετε να θέσετε πολλούς στόχους από την πρώτη εβδομάδα.. Όσο κι εάν σας περιμένει μεγάλος όγκος εργασιών, αντί αυτό να σας καταρρακώσει ψυχολογικά, οργανώστε ομαλά τις εργασίες σας, τσεκάροντας τα email σας, δημιουργώντας μία λίστα με επείγουσες εκκρεμότητες. Όλο αυτό θα σας κάνει να χαλαρώσετε και να βρείτε την ενδεχομένως χαμένη φόρμα σας, προσφέροντάς σας όρεξη και παραγωγικότητα ώστε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις της εργασίας σας.

Μιλήστε με συναδέλφους!
Ο καλύτερος τρόπος για να προσαρμοστείτε στη δουλειά! Μια χαλαρή κουβέντα για το πως περάσατε στις διακοπές για αρχή είναι προτιμότερο από το «τι έχουμε να κάνουμε σήμερα». Μην ξεχνάτε ότι όσο δύσκολη είναι η επιστροφή για εσάς άλλο τόσο είναι και για τους συναδέλφους σας!

Κανονίστε κάτι ευχάριστο μετά τη δουλειά!
Μετά από μια μεγάλη περίοδο ανάπαυλας και διακοπών, η επιστροφή στο σπίτι για φαγητό και ύπνο μπορεί να σας μελαγχολήσει. Κανονίστε συναντήσεις με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας αμέσως μετά τη δουλειά, επιλέξτε σημεία της πόλης που θυμίζουν καλοκαίρι, όπως ταβέρνες με αυλή δίνοντας στον εαυτό σας μία μικρή αίσθηση διακοπών, ανεβάζοντας σημαντικά την ψυχολογία σας.

Δείτε φωτογραφίες χαλαρά με φίλους σας!
Κρατήστε ζωντανές τις στιγμές που απαθανατίσατε στις διακοπές σας κανονίζοντας ένα ωραίο απόγευμα να τις δείτε μαζί με αγαπημένα σας πρόσωπα! Μοιραστείτε τις όμορφες αυτές στιγμές σας και βάλτε στόχους για τις επόμενες εξορμήσεις σας ανακουφίζοντας το άγχος σας και την ανοχή σας στις δυσκολίες της νέας σεζόν.

Προγραμματίστε μια σύντομη φθινοπωρινή εκδρομή!
Ποιος είπε ότι με την επιστροφή από την καλοκαιρινή εξόρμηση τελείωσαν όλα; Μπορείτε κάλλιστα να οργανώσετε ένα φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο μια εκδρομή παρέα με αγαπημένα σας πρόσωπα.. Εξάλλου, όσο πιο νωρίς «κλείσετε», τόσο πιο οικονομικές προτάσεις θα βρείτε!

Καλή επάνοδο!

.atlasecurity