Επικαιρότητα:

Πώς να έχετε λευκότερα δόντια χωρίς οδοντόβουρτσα

05 Αυγ. 2022 - 05:59 | Χρήσιμες συμβουλές
Πώς να έχετε λευκότερα δόντια χωρίς οδοντόβουρτσα

Μία ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε μία θεραπεία για πιο λευκά δόντια χωρίς να χρειάζεται η χρήση οδοντόβουρτσας.

Επιστήμονες από την Αμερικάνικη Κοινότητα Χημικών ανέπτυξαν μία νέα θεραπεία υδρογέλης διασπά τα βιοφίλμ που σχηματίζουν τρύπες στα δόντια και τα λευκαίνει χωρίς να τα βλάπτει.

Προσέξτε. Η έρευνα ΔΕΝ προτρέπει τους ανθρώπους να σταματήσουν να πλένουν τα δόντια τους. Το καθημερινό πλύσιμο δοντιών αποτρέπει τα σφραγίσματα. Αυτές οι μέθοδοι, όμως, δεν βοηθάνε στην λεύκανση των δοντιών.

Όταν οι άνθρωποι θέλουν να λευκάνουν τα δόντια, συνήθως σε επαγγελματικές θεραπείες που συνδυάζουν τζελ που περιέχουν υπεροξείδιο του υδρογόνου και μπλε φως, το οποίο παράγει μια χημική αντίδραση που αφαιρεί τους λεκέδες. Ενώ αυτός ο συνδυασμός εξάγει τους λεκέδες, η θεραπεία μπορεί να βλάψει το σμάλτο, οδηγώντας σε σφραγίσματα και αποχρωματισμό.

Για την τελευταία τους έρευνα , οι επιστήμονες συνδύασαν νανοσωματίδια οξυχλωριούχου βισμούθιου, νανοσωματίδια οξειδίου του χαλκού και αλγινικό νάτριο σε ένα παχύρρευστο μείγμα. Στη συνέχεια επικάλυψαν την επιφάνεια των δοντιών που είχαν κολλήσει σε μια πλάκα με το μείγμα. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ψέκασαν το παρασκεύασμα με ένα διάλυμα χλωριούχου ασβεστίου, το οποίο σχημάτισε μια ισχυρή προσκολλητική υδρογέλη .