Χώρισες, έκλαψες, βγήκες, γύρισες και σκέφτηκες πως δεν θα ξαναερωτευτείς, έκλαψες ξανά. Και ήρθε αυτό το άτομο που κάπως σε έκανε να ξαναπιστέψεις στην αγάπη - γελάτε, περνάτε ωραία, βγαίνετε κινηματογραφικά ραντεβού - κάτι, όμως, "κλωτσάει".
Παρακάτω, θα δούμε 4 βασικά σημάδια που αποκαλύπτουν ότι, τελικά, δεν είσαι έτοιμος για σχέση και πως, αυτό το επόμενο βήμα, καλό είναι να μη γίνει.
Δεν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου
Όλοι έχουμε ανασφάλειες. Όχι, δε θα πούμε τη διάσημη (και λάθος) φράση «αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, μην περιμένεις να σε αγαπήσει κανένας», όμως είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις πότε επιλέγεις να βάλεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου επειδή έχεις ανάγκη από επιβεβαίωση, και πότε αισθάνεσαι πράγματα για εκείνον.
Δεν έχεις ξεπεράσει την τελευταία σου σχέση
Ο έρωτας, δεν περνάει πάντα με έρωτα. Αν ξυπνάς και το πρώτο που σκέφτεσαι, η τελευταία σου σχέση που έληξε άδοξα, μάλλον δεν είναι καλή ιδέα να κάνεις κάτι καινούριο. Και θα ταλαιπωρήσεις έναν άνθρωπο χωρίς λόγο, και θα χάσεις χρόνο με άτομα που δεν σε ικανοποιούν.
Πιέζεσαι για αποκλειστικότητα
Ναι, περνάτε καλά, βγαίνετε και γελάτε, το σεξ είναι τέλειο. Δεν θέλεις όμως να χάσεις την ελευθερία σου, θέλεις να τα κάνεις όλα και με άλλους, πράγμα απόλυτα σεβαστό. Επιλέγοντας, όμως, να μπεις σε σχέση για να μη στενοχωρήσεις τον άλλο, ή για να μην είσαι μόνος ενώ δεν είσαι έτοιμος να δεσμευθείς, δεν είναι απλώς κακό για όλους - θα γίνεις εσύ ο τοξικός της σχέσης.
Bonus (και προφανές): Όντως δε θέλεις σχέση
Είναι το πιο εύκολο. Είναι ακριβώς εκεί, δε χρειάζεται καν σκέψη. Κι όμως, έχουμε την τάση να αγνοούμε το ένστικτό μας. Αν ξέρεις τον εαυτό σου και βλέπεις ότι δεν έχεις όρεξη να αφιερώσεις χρόνο και ενέργεια σε έναν άνθρωπο, ο οποίος δεν έχει να προσφέρει κάτι στην καθημερινότητά σου (ούτε εσύ στη δική του), μείνε μόνος.
πηγή: jenny.gr