Επικαιρότητα:

Η Καίτη Φίνου αποκάλυψε γιατί απείχε από το σεξ για 10 χρόνια. Έχει η αποχή από το σεξ επιπτώσεις στην υγεία;

30 Οκτ. 2022 - 07:59 | Σχέσεις
Η Καίτη Φίνου αποκάλυψε γιατί απείχε από το σεξ για 10 χρόνια. Έχει η αποχή από το σεξ επιπτώσεις στην υγεία;

Η Καίτη Φίνου εξομολογήθηκε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και την εκπομπή «Όλα για τη Ζωή μας» πως απείχε από το σεξ για 10 χρόνια.
«Ήμουν πιωμένη, γι’ αυτό έκανα σεξ. Όταν σταμάτησα το ποτό σταμάτησα και το σεξ. Είχα 10 χρόνια κάνω», εξομολογήθηκε η ηθοποιός.

Η ερωτική της επιθυμία ξύπνησε μετά από 10 χρόνια, όταν συνάντησε έναν άνδρα που της έκανε «κλικ» και ξύπνησε μέσα της αυτό το αίσθημα.

«Ανοίγω την πόρτα και βλέπω ένα τύπο, που δεν ήταν όμορφος, αλλά είχε αυτό το σεξαπίλ… Μετά από 10 χρόνια είπα «ώπα, έφτασε η ώρα!». Ήμουν 40 και στα 50 μού ξύπνησε αυτό», είπε η Καίτη Φίνου.

Έχει η αποχή από το σεξ επιπτώσεις στην υγεία;
Τελικά το σεξ είναι σημαντικό για μία σχέση; Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει η συμβουλευτική ψυχολόγος και σεξολόγος Ίρις Κρέμερ, η οποία τόνισε πως η επιθυμία σχετίζεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα και έχει εγκεφαλική και συναισθηματική διάσταση.

Η ψυχολόγος τόνισε πως η αποχή από το σεξ δεν έχει ιδιαίτερες επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου, ωστόσο βοηθάει στη ψυχική υγεία και λειτουργεί ως αγχολυτικό.

Είναι το σεξ απαραίτητο συστατικό για να είναι ένα ζευγάρι μαζί;
Πρόκειται για ένα ερώτημα που βασανίζει πολλά ζευγάρια. Όπως τόνισε η ψυχολόγος, παίζουν ρόλο η ηλικία του ζευγαριού, η φάση ζωής στην οποία βρίσκονται, εάν έχουν παιδιά και πόσα χρόνια είναι μαζί.

«Τα ζευγάρια μεγαλώνοντας βρίσκουν κι άλλες ποιότητες μέσα στη σχέση. Σε νεότερες ηλικίες είναι σημαντικό κομμάτι, που συνδέει τους ανθρώπους σε διάφορες καταστάσεις», δήλωσε.

Δεν υπάρχει κανόνας στη συχνότητα του σεξ, καθώς κάθε ζευγάρι αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό.