Επικαιρότητα:

Πώς αντιλαμβάνονται τα προβλήματα στη σχέση οι γυναίκες και πώς οι άνδρες

15 Οκτ. 2022 - 07:45 | Σχέσεις
Πώς αντιλαμβάνονται τα προβλήματα στη σχέση οι γυναίκες και πώς οι άνδρες

              
Η ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια, Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου και η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου, μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το πώς αντιλαμβάνονται και πώς αντιμετωπίζουν τα ζευγάρια τα προβλήματα στις σχέσεις.
Σε ένα ιδιαίτερο επιστημονικό πείραμα υπέβαλε η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου, τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και την ηθοποιό Σοφία Μανωλάκου.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο παράπονο από τον ή την σύντροφό σας όσον αφορά τη σχέση αυτή καθαυτή;

Σε αυτό το ερώτημα η κ. Κανελλοπούλου απάντησε πως, «οι άνδρες θέλουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τον εαυτό τους και δεν καταλαβαίνουν πολλές φορές τι σημαίνει να περνούν ποιοτικό χρόνο με την σύντροφό τους. Ο άνδρας δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει ποιότητα. Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει περνάω επικοινωνιακό και ποιοτικό χρόνο με την σύντροφό μου».

«Πρέπει να αποδεχτούμε ότι και ο ένας και ο άλλος μπορεί να έχουν δίκιο στο πώς θέλουν να περνούν τον χρόνο τους, κα να βρουν κάποιες λύσεις στο πότε θέλουν να περνούν χρόνο με τον εαυτό τους, πότε με την σύντροφό τους και να οριοθετήσουν το πώς θα γίνει αυτό», πρόσθεσε.

«Συνήθως οι γυναίκες θέλουν να είναι υπερπροστατευτικές και πιο αυστηρές ενώ οι άνδρες πιο ελαστικοί με τα χατίρια», ανέφερε η κ. Κανελλοπούλου.

Στην ερώτηση για την σεξουαλική σχέση του ζευγαριού, όσον αφορά στην ποιότητα και στην ποσότητα, εξήγησε η ψυχολόγος πως, «οι γυναίκες θέλουν να είναι συναισθηματικά ασφαλείς και να μην κάνουν την σεξουαλική πράξη επειδή το θέλουν. Το σεξουαλικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό για την καλή επικοινωνία ενός ζευγαριού, και είναι από τα σημαντικότερα».