Επικαιρότητα:

Οι κανόνες του swinging: Οι συμβουλές μιας ειδικού που χρεώνει 109 δολάρια την ώρα στα ζευγάρια

07 Ιουλ. 2022 - 09:31 | Σχέσεις
Οι κανόνες του swinging: Οι συμβουλές μιας ειδικού που χρεώνει 109 δολάρια την ώρα στα ζευγάρια

«Δεν είμαστε προγραμματισμένοι να είμαστε μονογαμικοί» υποστηρίζει η 34χρονη Rosie Kay, μία ειδικός του swinging από το Λονδίνο, η οποία διδάσκει στα ζευγάρια πώς να μοιράζονται το κρεβάτι τους με άλλους ανθρώπους, χρεώνοντας την κάθε συνεδρία με 109 δολάρια!

Πριν από δέκα χρόνια, όταν ο τότε φίλος της Rosie Kay, Gary, πρότεινε να γίνουν ηθικά μη μονογαμικοί ή swingers, εκείνη «τρομοκρατήθηκε» από το να ανοίξουν το κρεβάτι τους σε άλλους ανθρώπους.

Σήμερα, η Kay είναι πιστοποιημένη σύμβουλος για swingers, βοηθώντας παντρεμένα ζευγάρια να μπουν στην ενδιαφέρουσα (κατά την ίδια) σεξουαλική πραγματικότητα του swinging.

Οι κανόνες του swinging: Οι συμβουλές μιας ειδικού που χρεώνει 109 δολάρια την ώρα στα ζευγάρια

«Υπάρχει ο συνειρμός ότι οι swingers είναι άθλιοι, ιδρωμένοι άνθρωποι που πετούν τα κλειδιά τους σε ένα μπολ για να καθορίσουν με ποιον θα κάνουμε σεξ εκείνη τη νύχτα», δήλωσε η 34χρονη Kay από το Λονδίνο στη New York Post. «Αλλά τα πραγματικά, γνήσια ζευγάρια swinger επικοινωνούν [μεταξύ τους] για το σεξ που κάνουν [εκτός σχέσης] εκ των προτέρων. Δεν πρόκειται για τυχαίο σεξ με αγνώστους».

Αφού η Kay, η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως αμφιφυλόφιλη, και ο Gary εξερεύνησαν τον τρόπο ζωής του swinging με άλλα ζευγάρια και singles, ανακάλυψαν ότι το να είναι ηθικά μη μονογαμικοί τους επέτρεψε να απολαμβάνουν τη σχέση τους, ενώ απολάμβαναν νέες σεξουαλικές περιπτύξεις που ίσως να μην είχαν συναντήσει διαφορετικά.

Αρχικά, όμως, η Kay φοβήθηκε ότι ο Gary θα κατέληγε να την εγκαταλείψει για μια άλλη γυναίκα αν γίνονταν swingers. «Αλλά μόλις συνειδητοποίησα ότι εκείνος και εγώ ήμασταν ακλόνητα ερωτευμένοι, ξεπέρασα αυτόν τον φόβο της εγκατάλειψης και αποδέχτηκα το γεγονός ότι, ακόμη και αν μπορεί να υπάρχουν άλλες γυναίκες που εμπλέκονται και είναι νεότερες ή πιο αδύνατες, [ο Gary] δεν θα τις θεωρεί καλύτερες από εμένα», είπε.

Και μετά το φιλικό χωρισμό τους πριν από μερικά χρόνια, η Kay άρχισε να ερευνά την ηθική μη μονογαμία στο διαδίκτυο. Έφτασε να πιστεύει ότι ο τρόπος ζωής του swinging είναι στην πραγματικότητα ο «πιο φυσικός» τρόπος για να αγαπάς. Η περιέργειά της την οδήγησε πίσω στη σχολή, όπου σπούδασε συμβουλευτική σχέσεων και πιστοποιήθηκε από το Complementary Therapists Accredited Association.

«Ως άνθρωποι, στην πραγματικότητα δεν είμαστε προγραμματισμένοι να είμαστε μονογαμικοί. Απλώς η κοινωνία έχει προοδεύσει προς αυτή την κατεύθυνση», επέμεινε η Kay, η οποία, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει ουσιαστικά βοηθήσει ζευγάρια και εργένηδες στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ να εξερευνήσουν συναινετικά εξωσυζυγικές ερωτικές περιπτύξεις με άλλους.  

Οι singles στον κόσμο των swingers

Προτού ο Scott Scharphorn από το Μπρούκλιν αναζητήσει τις συμβουλές της Kay τον περασμένο μήνα, πάλευε να συναντήσει γυναίκες και ζευγάρια που ενδιαφέρονταν να κάνουν swinging με έναν ανύπαντρο άνδρα.

«Είναι πιο δύσκολο να είσαι ελεύθερος άντρας στο σύμπαν των [swingers] επειδή υπάρχει το στίγμα ότι οι ελεύθεροι άντρες σε αυτόν τον τρόπο ζωής έχουν αμφισβητήσιμες προθέσεις», δήλωσε ο Scharphorn, 41 ετών, στην The Post.

Είχε προηγουμένως μια ηθικά μη μονογαμική σχέση και είπε ότι ο τρόπος ζωής έφερε αυτόν και τη φίλη του «πιο κοντά ως ζευγάρι και μας βοήθησε να γνωρίσουμε μερικούς πραγματικά φοβερούς ανθρώπους».

Τον περασμένο μήνα, προσέλαβε την Kay για να τον βοηθήσει στο να βγαίνει ραντεβού ως σόλο swinger και έκτοτε έχει κάνει νέες γνωριμίες μέσα στην κοινότητα.

«Η Rosie με βοήθησε να βρω τι να πω όταν προσεγγίζω άλλα ζευγάρια και γυναίκες που κάνουν swinging ως άνδρας single», δήλωσε ο Scharphorn. «Και παρόλο που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχει κάνει πολλή έρευνα για τις ιστοσελίδες και τα κλαμπ swinging [στη Νέα Υόρκη], και αυτό βοήθησε να βελτιώσω την προσέγγισή μου από κοντά και στα προφίλ γνωριμιών μου με swingers».

Ο Scharphorn, είπε η Kay, είναι ένας από τους ολοένα και περισσότερους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για τον τρόπο ζωής των swingers. «Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να βγαίνουν έξω και να ζουν ξανά τη ζωή [μετά] από το να περνούν χρόνο μαζί κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, είναι πλέον πιο ανοιχτοί στο να εξερευνήσουν την ηθική μη μονογαμία», είπε.

Το προφίλ των swingers

Οι περισσότεροι από τους πελάτες της Kay είναι συνηθισμένα, καθημερινά ζευγάρια στα μέσα της δεκαετίας των 30 και στις αρχές των 40 που είναι μαζί για περίπου 10 έως 15 χρόνια. Κατά μέσο όρο, η πλειονότητα των ζευγαριών είτε ενδιαφέρεται για ένα τρίο είτε ο άνδρας σύντροφος θέλει να παρακολουθεί τη γυναίκα ή τη φίλη του να κάνει σεξ με έναν άλλο άνδρα.

Αλλά τα ζευγάρια φοβούνται να κάνουν το σεξουαλικό άλμα, λόγω ανησυχιών ότι το να γίνουν swingers μπορεί να καταστρέψει τη σχέση τους.

«Ένα από τα πρώτα πράγματα που κάνω με τους πελάτες μου είναι να επανεκπαιδεύσω τον εγκέφαλό τους ή να αποπρογραμματίσω ό,τι έχουν διδαχθεί σχετικά με την ηθική μη μονογαμία», δήλωσε η Kay. Για μια ωριαία συμβουλευτική συνεδρία μέσω Zoom, χρεώνει τους εργένηδες περίπου 72 δολάρια. Τα ζευγάρια πληρώνουν 109 δολάρια. Και όλοι οι πελάτες της κλείνουν τουλάχιστον τρεις συνεδρίες.

«Και αυτό ξεκινάει με το να τους διδάξει την αυτοαποδοχή», είπε. «Μιλάμε για τη σεξουαλικότητα και γιατί είναι εντάξει [γι’ αυτούς] να θέλουν να είναι με περισσότερα από ένα άτομα για να εξερευνήσουν τα πράγματα σεξουαλικά. Και τα διαβεβαιώνω ότι η επιθυμία τους να δοκιμάσουν νέα πράγματα με άλλους ανθρώπους δεν σημαίνει ότι δεν αγαπούν ο ένας τον άλλον».

Στην πραγματικότητα, η Kay πιστεύει ότι το άνοιγμα μιας σχέσης σε άλλους σεξουαλικούς συμμετέχοντες μπορεί να μειώσει την επιθυμία του συντρόφου να απατήσει.

«Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι [το swinging] είναι ανήθικο, αλλά πολλοί άνθρωποι απατούν και ενεργούν ανήθικα μέσα σε μονογαμικές σχέσεις», δήλωσε.

«Το swinging δεν θα σταματήσει κάποιον από το να απατήσει», συνέχισε. «Αλλά ελαχιστοποιεί [τον κίνδυνο] επειδή μπορείτε να δράσετε σε αυτές τις [ανεξερεύνητες σεξουαλικές] παρορμήσεις και μπορείτε να έχετε μια πολύ βαθύτερη και ειλικρινή σχέση με τον σύντροφό σας».

Αφού βοηθήσει τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν τυχόν παρατεταμένα κολλήματα σχετικά με την απόλαυση του σεξ με τους συντρόφους τους και τους άλλους, η Kay καθοδηγεί τα ζευγάρια μέσω μιας διαδικασίας πολλών βημάτων προς μια επιτυχημένη σεξουαλική ζωή swingers.

Οι συμβουλές της Kay για όσους θέλουν να μπουν στον κόσμο των swingers

Βήμα 1: Η τρωτότητα είναι το κλειδί

Η Kay διδάσκει πρώτα στα ζευγάρια πώς να δημιουργούν ανοιχτούς, ειλικρινείς και σαφείς διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους.

«Το να είσαι ευάλωτος μπορεί να είναι πολύ τρομακτικό, αλλά είναι σημαντικό στην ηθική μη μονογαμία», δήλωσε στην The Post. «Πρέπει να κάνετε πολλές συζητήσεις [με τον σύντροφό σας] για [τις swinging επιθυμίες σας]. Και αν δεν υπάρχει ξεκάθαρη επικοινωνία και όρια που έχουν τεθεί, θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο μια σχέση».

Βήμα 2: Κανόνες παιχνιδιού

Στη συνέχεια, η Kay βοηθά τους μαθητές της να προστατεύσουν τη σχέση τους θέτοντας αυστηρούς κανόνες γύρω από τις σωματικές και συναισθηματικές τους περιπέτειες με άλλους.  «Πρέπει να προσδιορίσουμε το είδος της ηθικής μη μονογαμίας που θέλουν να εξερευνήσουν. Και στη συνέχεια να θέσουμε νόμους και όρια γύρω από αυτό», δήλωσε η Kay. «Όταν ένα ζευγάρι καθοδηγείται από ένα σύνολο κανόνων και στόχων που είναι αμοιβαία επωφελείς, αυτό προσθέτει μια αίσθηση ασφάλειας, άνεσης και καθησυχασμού και στους δύο συντρόφους». Η τήρηση των συμφωνηθέντων περιορισμών βοηθά, επίσης, στη μείωση των συναισθημάτων ανασφάλειας και ζήλιας, σύμφωνα με την ειδικό.

Βήμα 3: Συνάντηση με το ταίρι τους

Αφού το ζευγάρι έχει θέσει γερά θεμέλια, η Kay τους διδάσκει τα «do’s» και τα «don’ts» της γνωριμίας με άλλους swingers. «Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε ανθρώπους είναι είτε μια διαδικτυακή πλατφόρμα είτε η επίσκεψη σε ένα swingers club, επειδή όλοι βρίσκεστε εκεί για τους ίδιους λόγους», είπε.

Για όσους ελπίζουν να συνδεθούν εικονικά, η Kay συχνά βοηθάει τους πελάτες της στην πλοήγηση σε δημοφιλείς ιστοσελίδες swinger, όπως το FabSwingers ή το SDC.com. Και αν οι ερωτευμένοι ενδιαφέρονται περισσότερο να συναντήσουν ομοϊδεάτες συντρόφους από κοντά, τους υποδεικνύει τα πιο καυτά swingers clubs στην περιοχή τους.

Βήμα 4: Ντυθείτε για να εντυπωσιάσετε

Αφού οι πελάτες της έχουν καθορίσει πώς θα ήθελαν να βρουν άλλους swingers, η Kay τους βοηθάει να δημιουργήσουν την «τέλεια» πρώτη τους ηθικά μη μονογαμική εμπειρία.

«Συμβουλεύω τα ζευγάρια για το πώς να προσεγγίσουν άλλα ζευγάρια σε swingers clubs και πώς να τους μιλήσουν για το τι θα ήθελαν να βιώσουν», δήλωσε η Kay. «Συμβουλεύω επίσης για το τι να φορέσουν και τι να μην φορέσουν», είπε, σημειώνοντας ότι προτρέπει τους συνοδούς να φορούν κάτι άνετο που να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα ενός αριστοκρατικού, πολυτελούς swingers lounge. «Όχι φόρμες και όχι αθλητικά παπούτσια».

Βήμα 5: Η ώρα του ραντεβού   

Μόλις ολοκληρωθεί όλη η προεργασία, η Kay στέλνει τα ζευγάρια της στις πρώτες τους εξόδους. «Μετά την αρχική τους swinging [εξερεύνηση], θα οδηγήσω το ζευγάρι σε μια ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τις αντιδράσεις και τις απαντήσεις τους σε αυτό που μόλις βίωσαν», λέει η Kay. «Μερικές φορές πρέπει να δουλέψουμε θέματα ζήλιας ή συναισθηματικά προβλήματα ή κάποια δυσλειτουργία που προέκυψε. Είναι μια συνεχής και σταδιακή διαδικασία».