Επικαιρότητα:

Το χαρακτηριστικό που κάνει κάποιους ανθρώπους πιο ελκυστικούς από άλλους

25 Απρ. 2022 - 12:45 | Σχέσεις
Το χαρακτηριστικό που κάνει κάποιους ανθρώπους πιο ελκυστικούς από άλλους

Όπως αναφέρει έρευνα από το Κέντρο Μελέτης της Ανθρώπινης Συμπεριφοράς και Ευεξίας, φαίνεται ότι υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που κάνει τους ανθρώπους που το έχουν πιο ελκυστικούς από τους υπόλοιπους.
Ο λόγος για την ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, η οποία αποκαλύπτεται ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας για το φλέρτ και τις νέες γνωριμίες. Βέβαια, αυτή η οπτική δεν έχει καμιά σχέση με την έννοια της προσωπικότητας από ψυχολογικής άποψης, αλλά καθαρά γενετικά.

Στην έρευνα που έκαναν οι επιστήμονες, ανέλυσαν τα δεδομένα από 5.026 συμμετέχοντες, σχετικά με την σύνδεση μεταξύ των γενετικών παραγόντων και την διαμόρφωση της προσωπικότητας.

Ο μέσος όρος των συμμετεχόντων έδειξε ότι προτιμά και ελκύεται από άτομα που χαρακτηρίζονται ως ωραίοι τύποι. Οι επίστημονες, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό έχει να κάνει με τις  πληροφορίες που φέρει το DNA. Βέβαια, όλα αυτά είναι σχετικά και υπάρχουν ένα σωρό παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τα αποτελέσματα.

Αυτό που θέλουν να τονίσουν οι ειδικοί, είναι ότι μπορεί όντως να υπάρχει μια θετική σύνδεση μεταξύ των γενετικών παραγόντων και της σωματικής έλξης, τουλάχιστον αυτό αποδείχτηκε στο δείγμα ανθρώπων που μελέτησαν.

Αν λοιπόν σαν άνθρωπος είσαι καταμάχητος και όλοι σε κοιτούν με θαυμασμό, τότε ευχαρίστησε τους προγόνους σου, που σου χάρισαν τέτοια δώρα.