Επικαιρότητα:

Tι είναι το διαζύγιο ύπνου που έχει σώσει χιλιάδες ζευγάρια

21 Απρ. 2021 - 16:21 | Σχέσεις
Tι είναι το διαζύγιο ύπνου που έχει σώσει χιλιάδες ζευγάρια

Εάν η/ο σύντροφός σας σας κρατά ξύπνιο/α τη νύχτα εξαιτίας του άστατου ύπνου ή εξαιτίας των ροχαλητών του, ίσως ένα διαζύγιο είναι η λύση.
Ένα διαζύγιο μόνο για τη νύχτα. Ένα διαζύγιο ύπνου, δηλαδή. Τι είναι το διαζύγιο ύπνου μπορεί να αναρωτιέστε. Κοινώς, να μην κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι.


Πολλά ζευγάρια έχουν βρει τη λύση και το καταφύγιο για τον ύπνο τους και ανακάλυψαν ότι είναι το μόνο διαζύγιο που σε κάνει να κοιμάσαι καλύτερα αλλά σώζει και τη σχέση σου. Σύμφωνα με έρευνα του Slumber Cloud, το 12% των Αμερικανικών έχουν ζητήσει ήδη διαζύγιο ύπνου και το 30% το έχουν συζητήσει ήδη με το άλλο τους μισό ως λύση. 

Ο κανόνας που θέλει τα παντρεμένα, και όχι μόνο σήμερα, ζευγάρια να κοιμούνται μαζί στο ίδιο κρεβάτι, στην πραγματικότητα είναι σχετικά πρόσφατος.

 
Τα διπλά κρεβάτια ήταν κάτι συνηθισμένο και μάλιστα τη δεκαετία του 70, στα πλαίσια μιας γενικότερης σeξουαλικής επανάστασης ήταν ένας τρόπος για να υποδωλωθεί πως οι γυναίκες δεν ήταν αναγκασμένες να διατίθενται συνέχεια στις ορέξεις των συζύγων τους. Μετά το 1970, η χρήση του διπλού κρεβατιού άρχισε να θεωρείται ξεπερασμένη και ντεμοντέ, οδηγώντας στο κοινό κρεβάτι τους συζύγους.

Γιατί να το κάνει κάποιος; Γιατί όπως διαπιστώθηκε σε έρευνες, η σύγκρουση δεν αργεί. 

 
Μια μελέτη του 2016 από το Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο Ιατρικής, Paracelsus, στη Νυρεμβέργη, διαπίστωσε ότι τα προβλήματα ύπνου και τα προβλήματα στη σχέση του ζευγαριού τείνουν να εμφανίζονται ταυτόχρονα. Το 2013 μια έρευνα από το Μπέρκλεϊ, διαπίστωσε πως αν ένας από τους δυο δεν κοιμηθεί καλά εξαιτίας του άλλου τη νύχτα ο καυγάς είναι σχεδόν βέβαιος