Σημαντικά tips για ζευγάρια που περνάνε μαζί την καραντίνα

14 Μαρ. 2021 - 16:32 | Σχέσεις
Σημαντικά tips για ζευγάρια που περνάνε μαζί την καραντίνα

Όλες οι σχέσεις, ακόμα και οι πιο πετυχημένες, δοκιμάζονται πολύ κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ήρθε η ώρα λοιπόν να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου, ειδικά αν νιώθεις πως δεν αντέχεις άλλο ούτε λεπτό στο ίδιο σπίτι με τον αγαπημένο σου. Μην ανησυχείς, πολλά ζευγάρια νιώθουν έτσι αλλά καλό είναι να μην ξεχνάμε πως δεν ζούμε τη σχέση μας υπό φυσιολογικές συνθήκες εδώ και ένα χρόνο.

Τα tips που αξίζει να ακολουθήσεις

1. Καθιέρωσε μια φορά την εβδομάδα ένα date night. Είναι σημαντικό να περνάς λίγο ουσιαστικό χρόνο μαζί με τον σύντροφό σου και όχι μόνο βλέποντας τις αγαπημένες σας σειρές στην τηλεόραση. Οργάνωσε ένα δείπνο, καθίστε υπό το φως των κεριών και συζητήστε για όλα όσα σας απασχολούν.

2. Δείξτε λίγη κατανόηση παραπάνω για τον σύντροφό σας και προσπαθήστε να μην του θυμώνετε με το παραμικρό. Κατανοήστε πως και οι δύο περνάτε δύσκολα εγκλωβισμένοι μέσα στο σπίτι.

3. Το ότι μένετε στο ίδιο σπίτι δεν σημαίνει πως πρέπει να περνάτε όλοι σας τη μέρα μαζί. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας για να μπορέσετε να νιώσετε καλύτερα μέσα σας.

4. Κάντε μαζί πράγματα που θα βελτιώσουν την ψυχολογία σας. Ξεκινήστε διαλογισμός, διαβάστε ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης ή ψυχολογίας, κάντε ψυχοθεραπεία.

5. Συζητήστε για το πώς θα ήταν μια ιδανική μέρα για τον καθένα μέσα στο σπίτι. Στη συνέχεια προσπαθήστε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα που αρέσει και στους δύο.

6. Σταματήστε να κρατάτε σκορ σχετικά με το ποιος κάνει τι μέσα στο σπίτι. Είναι σημαντικό να υπάρχει ηρεμία ακόμα και αν χρειαστεί να κάνεις 1-2 δουλειές παραπάνω.

7. Μην προσπαθήσετε σε αυτή την περίοδο της ζωής σας να λύσετε μόνοι σας τα σημαντικά προβλήματα της σχέσης σας. Αν νιώθετε την ανάγκη να το κάνετε τώρα, παρά τις δύσκολες συνθήκες, κάντε το με online θεραπεία με κάποιον ειδικό σε θέματα σχέσεων.

Πηγή: faysbook.gr