Επικαιρότητα:

Συνταγή για Βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας

Συνταγή για Βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας

Συνταγή για βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας. Βασιλόπιτα κέικ με τρούφα σοκολάτας και γυαλιστερό λευκό γλάσο  από τον Γιώργο Ζώλη για τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Μία εύκολη βασιλόπιτα με οικονομικά υλικά που την κάνουμε τα τελευταία χρόνια και πετυχαίνει κάθε χρόνο. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • Αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γραμμάρια
  • Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
  • Γάλα φρέσκο 280 ml
  • Φυσικό χυμό πορτοκάλι από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα πορτοκαλιού από 1 πορτοκάλι
  • Μαργαρίνη 250 γραμμάρια
  • Αυγα 6 μεσαία
  • Ζαχαρη 400 γραμμάρια
  • Βανίλια 2 κάψουλες
  • Τρούφα σοκολάτας 150 γραμμάρια
  • Για το γλάσο
  • Λευκή κουβερτούρα 300 γραμμάρια
  • Σπορέλαιο 20 ml

Υπάρχουν πολλές συνταγές για βασιλόπιτες για να δοκιμάσεις αλλά με κάθε σιγουριά σου λέμε ότι αυτή είναι από τις καλύτερες. Πεντανόστιμη βασιλόπιτα κέικ με τρούφα σοκολάτας και επικάλυψη λευκού γλάσου από τον Γιώργο Ζώλη, είναι δοκιμασμένη και έχει σίγουρη επιτυχία.

Εκτέλεση για την βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας

  • Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Η βασιλόπιτα θα ψηθεί στη μέση του φούρνου για 60-70 λεπτά. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και το φρέσκο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε την μαργαρίνη λιωμένη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
  • Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα, περνώντας το από κόσκινο. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα και μόλις το μείγμα είναι λείο προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάει παντού.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψί Νο30 στρώνουμε λαδόκολλα και αλείφουμε τα τοιχώματα του ταψιού με βούτυρο. Μεταφέρουμε εκεί το μείγμα για την βασιλόπιτα. Με μία σπάτουλα τραβάμε από τη μέση προς τα έξω το μείγμα μας για να μην δημιουργηθούν βουναλάκια.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 60-70 λεπτά. Αφού είναι έτοιμη την αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχνουμε το γλάσο. Προσθέτουμε στην ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα το σπορέλαιο και λιώνουμε είτε σε μπεν μαρί είτε στα μικροκύματα, προσέχοντας να μην κάψουμε την σοκολάτα.
  • Μόλις λιώσει προσθέτουμε και το μέλι και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το γλάσο την κρύα βασιλόπιτα και αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το γλάσο.

Tips για την βασιλόπιτα με γλάσο λευκής σοκολάτας

Αντί για μαργαρίνη μπορούμε να βάλουμε βούτυρο. Βγαίνουν 12 κομμάτια. Αντί για τρούφα μπορούμε να βάλουμε ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Αν λιώσουμε το γλάσο στα μικροκύματα, θα πρέπει να καλύψουμε το μπολ με μία μεμβράνη.

 Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: daddy-cool.gr