Επικαιρότητα:

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας

Είτε το λέτε κορμό σοκολάτας ή μωσαϊκό, η συγκεκριμένη συνταγή απογειώνει το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων.

Υλικά

  • 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
  • 125 γραμμάρια μαργαρίνη
  • 1 κούπα πλήρες γάλα
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 3 κ.τ.σ. κονιάκ
  • 5 κ.τ.σ. κακάο
  • 1 χούφτα τριμμένα φουντούκια καβουρδισμένα
    (βύσσινα κομπόστα – προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μαργαρίνη, το γάλα και τη ζάχαρη.
  • Μόλις λιώσει η ζάχαρη, βάλτε το κακάο. Ανακατέψτε καλά και μόλις λιώσει αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας.
  • Στη συνέχεια αφού κρυώσει, ρίξτε το κονιάκ και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε τα τριμμένα φουντούκια και τα μπισκότα που τα χονδρό-τρίψετε. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. (εδώ αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα βύσσινα-κομπόστα).
  • Κόψτε ένα γενναιόδωρο κομμάτι λαδόκολλα, βάλτε το μείγμα και με τα χέρια σας δώστε το σχήμα κορμού – σαλαμιού.
  • Όπως είναι κλειστό, βάλτε το στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
  • Εν τω μεταξύ έχετε θρυμματίσει τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Μετά από μία ώρα περίπου, βγάλτε το και απολαύστε το.;

Πηγή: govastileto.gr