Είτε το λέτε κορμό σοκολάτας ή μωσαϊκό, η συγκεκριμένη συνταγή απογειώνει το αγαπημένο γλυκό των παιδικών μας χρόνων.
Υλικά
- 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
- 125 γραμμάρια μαργαρίνη
- 1 κούπα πλήρες γάλα
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 3 κ.τ.σ. κονιάκ
- 5 κ.τ.σ. κακάο
- 1 χούφτα τριμμένα φουντούκια καβουρδισμένα
(βύσσινα κομπόστα – προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε τη μαργαρίνη, το γάλα και τη ζάχαρη.
- Μόλις λιώσει η ζάχαρη, βάλτε το κακάο. Ανακατέψτε καλά και μόλις λιώσει αποσύρετε από το μάτι της κουζίνας.
- Στη συνέχεια αφού κρυώσει, ρίξτε το κονιάκ και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα τριμμένα φουντούκια και τα μπισκότα που τα χονδρό-τρίψετε. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι. (εδώ αν θέλετε μπορείτε να βάλετε τα βύσσινα-κομπόστα).
- Κόψτε ένα γενναιόδωρο κομμάτι λαδόκολλα, βάλτε το μείγμα και με τα χέρια σας δώστε το σχήμα κορμού – σαλαμιού.
- Όπως είναι κλειστό, βάλτε το στην κατάψυξη για να παγώσει καλά.
- Εν τω μεταξύ έχετε θρυμματίσει τα μπισκότα σε ένα μεγάλο μπολ.
- Μετά από μία ώρα περίπου, βγάλτε το και απολαύστε το.;
Πηγή: govastileto.gr