Μια καταπληκτική συνταγή για κουραμπιέδες που πραγματικά δεν καταλαβαίνεις ότι είναι νηστίσιμοι
Υλικά για κουραμπιέδες νηστίσιμους
30 μερίδες
- 125 γρ. βιτάμ
- 170 ml ηλιέλαιο
- 35 γρ. άχνη
- 400 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανιλίνη
- 60 γρ. χοντροσπασμένα αμύγδαλα
Συνταγή για κουραμπιέδες νηστίσιμους
- Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με το ηλιέλαιο και την άχνη σε δυνατή ταχύτητα μεχρι να ασπρίσει το μείγμα (περίπου 10 λεπτά).
- Ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν και την βανίλια και χτυπαμε λιγο ακόμα μέχρι να "ψιχουλιάσει" το μείγμα.
- Ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μέχρι να χαθεί το αλεύρι και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
- Ενσωματώσουμε τα αμύγδαλα στο μείγμα και πλάθουμε σε κουραμπιέδες (περίπου 25 γρ. τον καθένα).
- Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις= στους 180οC για 35 λεπτά περίπου.
- Όταν τους βγάλουμε θα έχουν σκάσει λίγο. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πετύχει. Πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσουν τελείως.
Τιπ: Το μυστικό της επιτυχίας είναι στο καλό χτύπημα του βιταμ με το ηλιέλαιο και την άχνη.
Πηγή: parapolitika.gr
Πηγή: parapolitika.gr