Επικαιρότητα:

Cheesecake από μελομακάρονα

Η παρακάτω συνταγή μας δίνει ένα πεντανόστιμο αλλά πολύ ελαφρύ cheesecake. Επειδή σερβίρεται σε κολονάτα ποτήρια είναι παράλληλα ευπαρουσίαστο

Συστατικά

1 γιαούρτι 2%
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Το χυμό από 1 λεμόνι
10-15 μελομακάρονα ή κουραμπιέδες
Προαιρετικά γλυκό βύσσινο ή άλλο της επιλογής σου

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα μπολ ρίξε το γιαούρτι 2% και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακάτεψε ελαφρά μέχρι να γίνει το μίγμα ενιαίο.

Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε ελαφρά να σφίξει και η κρέμα είναι έτοιμη!

Σε άλλο μπολ τρίψε τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες

Πάρε 4-5 ψηλά ποτήρια και πρόσθεσε λίγο από τα τριμμένα γλυκά στον πάτο κάθε ποτηριού

Βάλε μια κ.σ. κρέμα, λίγα τριμμένα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες τόσο ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.

Ξαναρίξε κρέμα και μετά πάλι μελομακάρονα τριμμένα ή κουραμπιέδες

Επανάλαβε όσες φορές θέλεις (όσο χωράει το ποτήρι), τελειώνοντας με μία στρώση κρέμας

Βάλε τα ποτήρια με το γλυκό 5-6 ώρες στο ψυγείο

Προαιρετικά μπορείς να βάλεις πάνω από τη τελευταία στρώση κρέμας, γλυκό βύσσινο ή κεράσι ή άλλο γλυκό