Επικαιρότητα:

Σαλάτα από την γαλοπούλα που έμεινε

Πέρασες όμορφα τα Χριστούγεννα! Αλλά έφαγες πολύ... Αποτοξίνωση τώρα με μια δροσερή σαλάτα - και νόστιμη - από την γαλοπούλα που έμεινε!

Συστατικά

500 γρ. ψημμένη γαλοπούλα σε κυβάκια
250 γρ. μαγιονέζα
1 κ.γ. πάπρικα
150 γρ. αποξηραμένα κράνμπερι
1 μεγάλο σέλερι ψιλοκομμένο (μόνο τον μίσχο)
3 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
75γρ. ψιλοκομμένα καρύδια
Αλάτι και πιπέρι
1 μαρούλι
4-5 ντοματάκια cherie
1 μεγάλη πίτα (αραβική ή για σουβλάκι)

Τρόπος μαγειρέματος

Σε ένα μπολ ανακάτεψε την μαγιονέζα με την πάπρικα, το κράνπμερι, το σέλερι, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα καρύδια με την γαλοπούλα και αλατοπιπέρωσε

Άφησε το μείγμα σε ένα μπολ στο ψυγείο να παγώσει

Στο μεταξύ καθάρισε και κόψε το μαρούλι και τα ντοματάκια. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις, όποιο άλλο φρέσκο λαχανικό επιθυμείς (ρόκα, λάχανο)

Στρώσε την πίτα σε ένα ρηχό πιάτο και από πάνω πρόσθεσε το μαρούλι και τα ντοματάκια

Ρίξε από πάνω το μείγμα της γαλοπούλας και σέρβιρε