Επικαιρότητα:

Χριστουγεννιάτικο κοκτέιλ!

Είναι πολύ κλασική επιλογή για το εξωτερικό. Ένα ξεχωριστό cocktail που θα σερβίρεις την παραμονή των Χριστουγέννων στους καλεσμένους σου και θα εντυπωσιάσεις.

Συστατικά

6 αυγά
2 κρόκους αυγού ακόμη
4 φλιτζάνια γάλα
3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη plus 2 κ.σ. ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι μπέρμπον

Τρόπος μαγειρέματος


Βάλε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχατη και το αλάτι σε ένα μεγάλο δοχείο και χτύπησε να ανακατευτούν καλά

Συνέχισε με το χτύπημα και πρόσθεσε σιγά, σιγά το γάλα να αναμειχθεί τελείως

Στη συνέχεια βάλε το μείγμα στο μάτι να ζεσταθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά

Ανακάτευε συνεχώς για περίπου μισή ώρα μέχρι να αρχίσει να στέκεται στο κουτάλι

Κατέβασε από τη φωτιά και γύρισε σε ένα μεγάλο μπολ, φροντίζοντας να αφαιρέσεις όποιο κομμάτι μπορεί να έμεινε

Πρόσθεσε το μπέρμπον, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Σκέπασε και άφησε να κρυώσει. Βάλε στη συνέχεια στο ψυγείο να κρυώσει καλά

Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη. Πρόσθεσέ τη στο παγωμένο μείγμα και σέρβιρε με ένα ξυλάκι κανέλας