Επικαιρότητα:

Χριστουγεννιάτικα κιμαδοπιτάκια

Είναι μικρά τραγανά πιτάκια με γέμιση κιμά που μπορείς να απολαμβάνεις τις βραδινές ώρες με καλό κρασί δίπλα στο Χριστουεννιάτικο δένδρο.

Θερμίδες 160

Συστατικά

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μια πρέζα αλάτι
225 γρ. βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
1 αυγό χτυπημένο μεσα σε λίγο κρύο νερό
250 γρ. σάλτσα μοσχαρίσιου κιμά
2 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC

Βάλε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ

Ανακάτεψε το αλεύρι με το βούτυρο μέσα στα δάκτυλά σου για να πάρεις ομοιόμορφα κομματάκια ζύμης

Πρόσθεσε και το αυγό χτυπημένο και κρύο νερό 1 κ.γ. κάθε φοράμέχρι να ενωθεί το μείγμα αλλά να μην γίνει πολύ υγρό και κολλώδες

Τύλιξε τη ζύμη με πλαστική μεμβράνη και άσε στην κατάψυξη για 15 - 25 λεπτά

Στο μεταξύ ετοίμασε τον κιμά όπως για μια υπέροχη μακαρονάδα. Κάνε κλικ εδώ

Διάλεξε τα φορμάκια που θα χρησιμοποιήσεις για τα πιτάκια σου. Φόρμες muffin ή από μικρά ταρτάκια είναι τα ιδανικά

Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας και άνοιξε τα 2/3 της ζύμης σε λεπτό φύλλο 3 χιλιοστών

Κόψε με κουπάτ ή ένα φλιτζάνι σε στρογγυλά και στρώσε μέσα στα φορμάκια. Μην σε ανησυχεί αν η ζύμη δεν καλύπτει μέχρι το χείλος το φορμάκι

Γέμισε τα φορμάκια στα 2/3 με τον κιμά και ετοίμασε την ζύμη που σου έμεινε

Άνοιξε πάλι ένα φύλλο του ίδιου πάχους και κόψε σε μικρότερα κυκλάκια ή αστεράκια ή ό, τι άλλο σχήμα θέλεις

Σκέπασε τα πιτάκια σου και κάνε μια μικρή τρυπίτσα να φεύγει ο ατμός

Ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά, να πάρει χρώμα. Αφαίρεσε από το φούρνο και ράντισε με την κρυσταλική ζάχαρη

Είναι υπέροχα και ζεστά αλλά και κρύα μαζί με ένα ποτήρι κονιάκ ή καλό κόκκινο κρασί