Επικαιρότητα:

Μελομακάρονα Light

Τα μελομακάρονα είναι το χριστουγεννιάτικο γλυκό που αγαπάς πιο πολύ; Βρήκαμε μια συνταγή που θα σε βοηθήσει να τους απολάυσεις με λιγότερες θερμίδες.

Συστατικά

2 φλιτζάνια λάδι
3/4 του φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι
¼ του φλιτζανιού κονιάκ
2 κ.σ baking powder ή μαγειρική σόδα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Κανέλα και γαρύφαλλο
Υλικά για το σιρόπι: 2 φλιτζάνια μέλι
2 φλιτζάνια νερό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

  1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό του πορτοκαλιού, την σόδα, το κονιάκ, τα μπαχαρικά, ένα κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού και το αλεύρι μέσα σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  2. Αφού γίνει ένα συμπαγές μείγμα πλάθουμε σε μικρά μεγέθη τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στους 180 °C.
  3. Τα τοποθετούμε σε μια βαθιά πιατέλα και προσθέτουμε από πάνω το σιρόπι.
  4. Τα πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη κανέλα.
  5. Για το σιρόπι ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα κατσαρολάκι και βράζουμε το μείγμα για περίπου λεπτά.