Επικαιρότητα:

Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια

24 Οκτ. 2024 - 18:11 | Συνταγές
Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια

Υλικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά
  • 400 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. baby σπανάκι
  • 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • Ελαιόλαδο ανάλογα με τις ανάγκες
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 ολόκληρο βολβό σκόρδου, κομμένο κάθετα από τη μία άκρη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Τοποθετήστε τα μανιτάρια σε φέτες σε ένα ταψί, πασπαλίστε με θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
  • Περιχύστε με ελαιόλαδο και ανακατέψτε για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
  • Περάστε το τυρί κρέμα γύρω από τα μανιτάρια.
  • Τοποθετήστε ολόκληρο το βολβό σκόρδου, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο ταψί.
  • Περιχύστε το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο.
  • Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 30- 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να μαλακώσουν τα μανιτάρια.
  • Ενώ τα μανιτάρια και το σκόρδο ψήνονται, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να γίνουν al dente.
  • Μετά το ψήσιμο, πιέστε τις ψημένες σκελίδες σκόρδου σε ένα μπολ και λιώστε τις.
  • Προσθέστε το σκόρδο, το baby σπανάκι και τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο ταψί με τα μανιτάρια.
  • Ανακατέψτε για να συνδυαστούν καλά.
  • Σερβίρετε και απολαύστε.

Πηγή: govastileto.gr