Επικαιρότητα:

Ριγκατόνι με τόνο και λιαστή ντομάτα

07 Σεπ. 2024 - 19:44 | Συνταγές
Ριγκατόνι με τόνο και λιαστή ντομάτα

Ένα πιάτο γρήγορο και εύκολο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα αλλά και ως σαλάτα.

Υλικά

  • 500 γρ. πένες ριγέ ή ριγκατόνι
  • 2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 4 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 280 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 200 γρ. γλυκό καλαμπόκι χωρίς προσθήκη αλατιού, στραγγισμένο
  • 3 κονσέρβες τόνου 120 γρ. σε νερό, στραγγισμένες
  • 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε το φούρνο και βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και βράστε τα για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνει η συσκευασία.
  • Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα σιγοβράζοντας τις ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο αλάτι και το θυμάρι για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε για άλλα 4-5 λεπτά.
  • Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος, και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Περιχύνετε με την κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το γλυκό καλαμπόκι και τον τόνο.
  • Βάλτε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος σκορπίζοντας το τριμμένο τσένταρ ανάμεσα στις στρώσεις. Πασπαλίστε την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.

Πηγή: govastileto.gr