Ένα πιάτο γρήγορο και εύκολο που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως γεύμα αλλά και ως σαλάτα.
Υλικά
- 500 γρ. πένες ριγέ ή ριγκατόνι
- 2 κονσέρβες 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 4 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 300ml κρέμα γάλακτος
- 280 γρ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 200 γρ. γλυκό καλαμπόκι χωρίς προσθήκη αλατιού, στραγγισμένο
- 3 κονσέρβες τόνου 120 γρ. σε νερό, στραγγισμένες
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο και βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Ρίξτε μέσα τα ζυμαρικά και βράστε τα για 1 λεπτό λιγότερο από ό,τι προτείνει η συσκευασία.
- Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σάλτσα σιγοβράζοντας τις ντομάτες σε ένα βαθύ τηγάνι με λίγο αλάτι και το θυμάρι για περίπου 5 λεπτά. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε για άλλα 4-5 λεπτά.
- Στραγγίζετε τα ζυμαρικά, κρατώντας λίγο από το νερό μαγειρέματος, και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Περιχύνετε με την κρεμώδη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, το γλυκό καλαμπόκι και τον τόνο.
- Βάλτε τα μακαρόνια σε ένα πυρίμαχο σκεύος σκορπίζοντας το τριμμένο τσένταρ ανάμεσα στις στρώσεις. Πασπαλίστε την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα.
Πηγή: govastileto.gr