Επικαιρότητα:

Πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν

05 Αυγ. 2024 - 19:30 | Συνταγές
Πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν

Συνταγή για απολαυστικές πατάτες με σπιτική μπεσαμέλ!

Υλικά

  • 2 κουταλιές γάλα
  • 100 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμμενταλ
  • 360ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 40 γραμμάρια βούτυρο κλασικό
  • 1 κιλό μικρές πατάτες
  • 1 καθαρισμένη σκελίδα σκόρδο
  • 40 γραμμάρια βούτυρο Culinesse
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  • Κόβουμε τη σκελίδα σκόρδο στη μέση και τρίβουμε με αυτή τα τοιχώματα και τον πάτο ενός ταψιού ή ενός πυρέξ. Επίσης, το αλείφουμε με βούτυρο Culinesse.
  • Βάζουμε στο σκεύος τις πατάτες, σε στρώσεις, πασπαλίζοντας λίγο τυρί ανάμεσα σε κάθε στρώση.
  • Όσο τυρί μείνει, το βάζουμε σε ένα μπολ, το χτυπάμε καλά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα, και το ρίχνουμε επάνω από τις πατάτες.
  • Πασπαλίζουμε τις πατάτες με το βούτυρο, κομμένο σε κύβoυς, και κάνουμε τις πατάτες ογκρατέν, βάζοντάς τες για περίπου 1 ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.

Πηγή: govastileto.gr