Επικαιρότητα:

Πανεύκολο ραφαέλο (χιονούλα) ταψιού, με μπισκότα σαβαγιάρ

28 Ιουν. 2024 - 19:25 | Συνταγές
Πανεύκολο ραφαέλο (χιονούλα) ταψιού, με μπισκότα σαβαγιάρ

Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μια αφράτη πάστα ταψιού χιονούλα με εμποτισμένα μπισκότα σαβαγιάρ και αφράτη κρέμα με μασκαρπόνε, ζαχαρούχο και ινδοκάρυδο; Ετοιμάζεται πανεύκολα και γρήγορα και θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους με την ελαφριά και δροσερή της γεύση και την εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Υλικά για τη Συνταγή

  • 400 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
  • 700 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης, παγωμένη
  • 500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 1 κονσέρβα (397 γραμμάρια) ζαχαρούχο γάλα
  • 170 γραμμάρια ινδοκάρυδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Για τον εμποτισμό των μπισκότων

  • 300 ml νερό χλιαρό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 ml λικέρ καρύδας

Για τη διακόσμηση

  • 50 γραμμάρια ινδοκάρυδο
  • Μερικές τρούφες ραφαέλο (προαιρετικά)
  • Αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα

Εκτέλεση

1. Αρχικά, ετοιμάστε την κρέμα. Βάλτε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα μαζί με το φρεσκοστιμμένο χυμό λεμονιού και ανακατέψτε με το μίξερ χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Προσθέστε στο μίγμα το μασκαρπόνε και την παγωμένη κρέμα γάλακτος και συνεχίστε το ανακάτεμα με το μίξερ για 3-4 λεπτά ή μέχρι να σφίξει η κρέμα.

3. Βάλτε το ινδοκάρυδο και διπλώστε το απαλά με μια σπάτουλα μέσα στην κρέμα. Διατηρήστε την κρέμα σκεπασμένη στο ψυγείο, μέχρι να έρθει η ώρα που θα στήσετε το γλυκό.

4. Ετοιμάστε το σιρόπι για τον εμποτισμό των μπισκότων, βάζοντας σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, με τη ζάχαρη και το λικέρ. Ανακατέψτε τα καλά με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήστε το διάλυμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

5. Πάρτε ένα πυρέξ ή ένα ταψί 25 Χ 35 εκατοστών και στρώστε μια σειρά από τα μπισκότα σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βυθίζετε ένα – ένα στο διάλυμα. Βάλτε τη μισή ποσότητα των μπισκότων και απλώστε από πάνω, ομοιόμορφα, τη μισή ποσότητα της κρέμας. Τοποθετήστε από πάνω τη δεύτερη στρώση των βουτηγμένων μπισκότων και καλύψτε με την υπόλοιπη ποσότητα της κρέμας.

6. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο, σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη για τουλάχιστον 6 ώρες αλλά καλύτερα για όλο το βράδυ.

7. Για το σερβίρισμα, πασπαλίστε με το ινδοκάρυδο, χωρίστε σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμήστε με τα σπασμένα ραφαέλο και τα κομμάτια αμύγδαλου.

Πηγή: topontiki.gr