Τι χρειάζεται κάποιος όταν ζεσταίνεται πολύ; Ενα γλυκό - παγωτό για γεύση και δροσιά! Συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Για την τούρτα
- 800 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(κρύα)
- 500 γρ. πραλίνα φουντουκιού
- 1+(1/2) συσκ. πτιμπερ με επικάλυψη σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
- Στρώνουμε μεμβράνη σε μια στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 20-22 εκ.
- Θέλουμε να καλυφθεί τόσο η βάση όσο και τα τοιχώματα για την τούρτα παγωτό.
- Τοποθετούμε την φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να κάνουμε την κρέμα
- Σε ένα παγωμένο μπολ ρίχνουμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα φουντουκιού.
- Χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα το μείγμα για την τούρτα παγωτό του για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσει να γίνεται μια ωραία βελούδινη και παχύρρευστη κρέμα.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη την φόρμα και ρίχνουμε την μισή ποσότητα κρέμας σε όλη την επιφάνεια.
- Την στρώνουμε με ένα κουτάλι ώστε να είναι ίσια η επιφάνεια της.
- Σπάμε μερικά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος σε όλη την επιφάνεια της κρέμας για την τούρτα παγωτό.
- Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα απλώνουμε ώστε να είναι λεία η επιφάνεια.
- Κάνουμε μια τελευταία στρώση από μπισκότα χωρίς να τα σπάσουμε πάρα μόνο για τα μικρά κενά που δημιουργούνται.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη την τούρτα παγωτό και αφήνουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει και να σφίξει καλά
- Βγάζουμε από την κατάψυξη την τούρτα παγωτό για 5 με 10 λεπτά πριν σερβίρουμε ώστε να μπορέσουμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
- Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε την τούρτα παγωτό.
Πηγή: thetoc.gr