Συνταγή για παραδοσιακά Πασχαλινά κουλουράκια από τα τεφτέρια της γιαγιάς με αμμωνία που μοσχοβολούν βούτυρο και βανίλια.
Υλικά
- Βούτυρο Γάλακτος 250 γραμμάρια αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
- Ζαχαρη 250 γραμμάρια
- Αυγα 4
- Γάλα Φρέσκο 1/2 ποτηράκι του κρασιού χλιαρό
- Σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- Αμμωνια 1 & 1/2 κουταλάκια κοφτά
- Βανίλια 3
- Βανίλια 1 φακελάκι με άρωμα λεμόνι
- Αλεύρι Μαλακό 1 κιλό κοσκινισμένο
Για το άλειμμα
Αυγα 1
Πασχαλινά κουλουράκια με μία παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς, που είναι ανεπανάληπτη και πάντα αγαπημένη. Με αμμωνία και βανίλια που είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα. Είναι τα πιο νόστιμα κουλουράκια για το Πάσχα και σας τα συστήνουμε ανεπιφύλακτα.
Εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια της γιαγιάς
Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ για 15 λεπτά το βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη, τα αυγά, τις κλασικές βανίλιες και τη βανίλια με άρωμα λεμόνι και το φρέσκο γάλα, στο οποίο έχουμε διαλύσει μέσα τη σόδα και την αμμωνία.
Στο τέλος βάζουμε σιγά σιγά το μαλακό αλεύρι και ζυμώνουμε παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Φτιάχνουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχέδιο μας αρέσει και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Ψήνουμε στον αέρα, στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά, ανάλογα και το φούρνο, σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Πηγή: daddy-cool.gr