Επικαιρότητα:

Συνταγή: Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας

24 Νοε 2022 - 12:14 | Συνταγές
Συνταγή: Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα κολοκύθας

Η κολοκύθα όταν πολτοποιηθεί και συνδυαστεί με μασκαρπόνε και παρμεζάνα, μετατρέπεται σε μια μεταξένια σάλτσα ζυμαρικών

Υλικά

    500 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους περίπου 3 εκ.
    2 κ. σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
    50- 100ml πλήρες γάλα
    2 κ. σ. ντοματοπολτό
    2 κ. σ. μασκαρπόνε
    350 γρ. ζυμαρικά
    40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη, ρηχή κατσαρόλα ή τηγάνι σε χαμηλή- μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι για 10- 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέστε το σκόρδο και τηγανίστε για 1 λεπτό ακόμα. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ, μαγειρέψτε την κολοκύθα σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει όταν τη τρυπάτε με ένα μαχαίρι. Σουρώστε και ρίξτε την στο μπλέντερ (ή χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός).
Βήμα 3
Προσθέστε 50 ml γάλα και τα κρεμμύδια και χτυπήστε μέχρι να γίνουν ένα τελείως λείο μείγμα, προσθέτοντας σταδιακά περισσότερο γάλα μέχρι το μείγμα να είναι αρκετά πηχτό (μπορεί να μην χρειαστείτε όλο το γάλα). Ρίξτε το σε ένα μεγάλο τηγάνι με τον πολτό ντομάτας και το μασκαρπόνε και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά.
Βήμα 4
Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε τα, κρατώντας ένα φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος. Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα κολοκύθας, την παρμεζάνα και 50-100 ml από το νερό που κρατήσατε. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με επιπλέον παρμεζάνα.