Επικαιρότητα:

Σπιτική ζύμη πίτσας: Το αλκοολούχο συστατικό που υπόσχεται αφράτο αποτέλεσμα

04 Νοε 2022 - 07:31 | Συνταγές
Σπιτική ζύμη πίτσας: Το αλκοολούχο συστατικό που υπόσχεται αφράτο αποτέλεσμα

Η πίτσα αδιαμφισβήτητα είναι μία από τις πιο νόστιμες λιχουδιές στην οποία ελάχιστοι μπορούν να αντισταθούν. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε έρευνα της Cici’s Pizza διαπιστώθηκε ότι, από το 2015, ο μέσος καταναλωτής στις ΗΠΑ τρώει περισσότερα από 6.000 κομμάτια πίτσα κατά τη διάρκεια της ζωής του, σύμφωνα με όσα αναφέρει η New York Daily News. Μάλιστα, σύμφωνα με τη μελέτη, το 30% των καταναλωτών τρώει πίτσα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Πόσο μάλλον όταν αυτή η πίτσα είναι σπιτική, με χειροποίητη ζύμη και πρώτες ύλες της επιλογής σας. Και ενώ κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι η σπιτική ζύμη για πίτσα είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, το tastingtable.com δίνει τις καλύτερες συμβουλές ενώ αποκαλύπτει και ένα αλκοολούχο συστατικό το οποίο θα αλλάξει μια για πάντα την σπιτική σας ζύμη για πίτσα. Μάλιστα, πρόκειται για ένα συστατικό που αντικαθιστά επάξια τη μαγιά και εγγυάται… αφράτα αποτελέσματα!

Προσθέστε μπύρα στη ζύμη για πίτσα
   
Αν θέλετε, λοιπόν, να φτιάξετε στο σπίτι μία χειροποίητη ζύμη για πίτσα με μερικές συμβουλές από τη Stephanie Rapone, το μόνο σίγουρο είναι ότι η διαδικασία θα σας φανεί παιχνιδάκι. Όπως και σε κάθε άλλη τυπική συνταγή ζύμης για πίτσα, τα βασικά συστατικά της Rapone περιλαμβάνουν αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ελαιόλαδο.

Αλλά, περιλαμβάνει, επίσης, ένα άλλο σημαντικό συστατικό που ίσως το έχετε ήδη στο ψυγείο σας: μια μπύρα. Στη συνταγή της για ζύμη πίτσας με βάση τη μπύρα, η Rapone εξηγεί: «Η μπύρα είναι το ειδικό συστατικό εδώ, που προσφέρει άνοδο και λίγη από αυτή τη “ζυμωτή” γεύση χωρίς μαγιά». Για να το κάνετε να δουλέψει για την πίτσα σας, απλά ανοίξτε ένα μπουκάλι 330 ml μπύρας σε θερμοκρασία δωματίου και προσθέστε την μπύρα στα ξηρά συστατικά σας, λέει η Rapone.

Για ένα καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα, η Rapone συνιστά τη χρήση μιας ελαφρύτερης μπύρας, όπως μια pilsner. Οι μπύρες Pilsner έχουν ένα χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα που συνοδεύεται από ένα κοκκώδες άρωμα και γεύση, καθιστώντας τη μια φυσική εφαρμογή για μια άκρως αφράτη σπιτική, χρυσή ζύμη πίτσας.