Κορμός σοκολάτας - συνταγές: Πώς φτιάχνετε το πιο εύκολο οικογενειακό γλυκό;

14 Αυγ. 2022 - 11:11 | Συνταγές
Κορμός σοκολάτας - συνταγές: Πώς φτιάχνετε το πιο εύκολο οικογενειακό γλυκό;

Το Μωσαϊκό, γνωστό και ως Κορμός είναι ένα πεντανόστιμο απλό, χωρίς ψήσιμο επιδόρπιο σοκολάτας, το οποίο είναι πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στις πολυάσχολες οικογένειες! Φτιάχνεται από θρυμματισμένα μπισκότα καλυμμένα με σοκολάτα και στη συνέχεια διαμορφώνονται σε σχήμα σαλαμιού


Κορμός Σοκολάτας
Συστατικά 

250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη 
2 αυγά επιπλέον φρέσκα αυγά ελευθέρας βοσκής (χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους)
 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή χυμό πορτοκαλιού
 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 300 g Petit beurre, θρυμματισμένα
 μια πρέζα αλάτι
 μια πρέζα ζάχαρη 
Οδηγίες παρασκευής:


 Για να ετοιμάσουμε το μωσαϊκό, χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, μια πρέζα αλάτι και μια πρέζα ζάχαρη. Βεβαιωθείτε ότι τα ασπράδια των αυγών σας, τα εξαρτήματα του μπολ και του χτυπήματος είναι καθαρά και χωρίς νερό. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε 35 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ πηχτό και γυαλιστερό και να σχηματιστεί μια μεγάλη κορυφή όταν ανασηκώσετε το σύρμα (μαρέγκες). Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε παστεριωμένα αυγά είτε να τα παστεριώσουμε πριν τα χρησιμοποιήσουμε. 


Στο μεταξύ λιώνουμε το βούτυρο. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάο, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε να ενωθούν. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών και χτυπάμε. Προσθέτουμε τις μαρέγκες και ανακατεύουμε με ελαφριές κυκλικές κινήσεις. Στο τέλος προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε. 

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα ψησίματος στρωμένη με λίγη μεμβράνη. Πλάθουμε το μείγμα σε μια μακριά λωρίδα, στη συνέχεια βγάζουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε τις άκρες μαζί για να γίνουν ένα λουκάνικο. Τοποθετούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να δέσει. 

Γυρίζουμε τη φόρμα ανάποδα σε μια πιατέλα. αφαιρούμε την πλαστική μεμβράνη και σερβίρουμε το μωσαϊκό σε φέτες με λίγο παγωτό βανίλια. Φυλάσσετε στο ψυγείο.

.healthweb