Συνταγή - Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα: Μια κλασική χειμωνιάτικη συνταγή για γλυκό από την Πόλη

28 Νοε 2021 - 11:36 | Συνταγές
Συνταγή - Χαλβάς σιμιγδαλένιος με αμύγδαλα: Μια κλασική χειμωνιάτικη συνταγή για γλυκό από την Πόλη

Σήμερα σας έχουμε μία κλασική πολίτικη συνταγή, για σιμιγδαλένιο χαλβά.

Είναι μία από τις πιο κλασικές χειμερινές συνταγές, αν και πολλοί το φτιάχνουν και το καλοκαίρι.

Σίγουρα πάντως, είναι μία συνταγή, που είναι και γλυκιά, αλλά και θρεπτική, καθώς περιέχει βασικά συστατικά της ελληνικής κουζίνας, όπως το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα.

Είμαστε σίγουροι ότι θα την απολαύσετε όσο κι εμείς, αφού οι παλιές πολίτικες συνταγές, είναι ξακουστές για τις γεύσεις και τα υπέροχα αρώματά τους. Ας δούμε όμως πρώτα τα υλικά που θα χρειαστείτε για να τον φτιάξετε.

Υλικά
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 κουταλάκι κανέλλα
1,5 χούφτα ή και περισσότερα, αμύγδαλα καβουρδισμένα

Οδηγίες παρασκευής
Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το νερό και την ζάχαρη μέχρι να πάρουν μια βράση και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει κάπως το μείγμα. Έπειτα κατεβάζουμε από το μάτι, και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Το σιμιγδάλι θα αρχίσει σιγά-σιγά να σκουραίνει (όσο πιο πολύ καβουρδίσουμε το σιμιγδάλι τόσο πιο σκούρο το χρώμα του χαλβά μας), μόλις το μείγμα πάρει χρώμα, θα ρίξουμε μέσα στο μείγμα την κανέλλα και τα αμύγδαλα.

Έπειτα, θα πρέπει να ρίξουμε το σιρόπι που έχουμε ήδη έτοιμο. Σε αυτό το σημείο πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προσθέσετε το σιρόπι πολύ αργά, γιατί το σιμιγδάλι μας είναι καυτό και θα κοχλάζει, διαφορετικά μπορείτε να περιμένετε μέχρι να πέσει λίγο η θερμοκρασία από το σιμιγδάλι και να ρίξετε το σιρόπι μετά.
Αφού ρίξουμε όλο το σιρόπι, αρχίζουμε να ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι το μείγμα μας να αρχίσει να πήζει και να γίνει σχεδόν στερεό, μόλις γίνει αυτό κατεβάζουμε από την φωτιά και αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή σε μικρά φαρμάκια, το αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με καννελίτσα και σερβίρουμε.

Έτοιμο το γλυκό μας. Απλή, κλασική και σπουδαία συνταγή, που θα σας μείνει αξέχαστη. Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!